Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co prawda nie o Pracy ale o OC....

Featured Replies

Napisano

Witam

Kupując samochód chciałem zrezygnować z Oc które obowiazywało (poprzedniego właściciela-zakupione w MTU),po 20 paru dniach(nie przekroczyłem terminu ustawowego 30dni)wypowiedziałem ubezpieczenie u Agenta tejże firmy(maja swoje siedziby na poczcie)na co też dostałem potwierdzenie.Jakie było moje zdziwienie gdy wczoraj dostałem polise OC z tejże firmy z terminem zapłaty.

Po telefonie do w.w firmy okazało sie że w wypowiedzeniu powołano sie na zły artykuł tj 28 zamiast 31 i z tego powodu musze zaplacic sciana.gif

Czy to jest legalne ?Co mnie ochodzi że agent źle sformułował pismo(on wypełniał).

Dzwoniłem do rzecznika praw ubezpieczonych i trzeba tam napisać pismo ale rozpatrywanie trwa 30dni (a podejrzewam że w tym czasie odsetki beda leciec)

Po proponujecie........

Zawsze ,,beształem''żone jak mówiła że żyjemy w chorym kraju ,dziś niestety przyznaje to jest prawda sciana.gif

Napisano

/ciach/

A jak brzmiało to wypowiedzenie ? najlepiej jak przytoczysz, zeskanujesz całość.

Napisano

Ubezpieczyciel odpowiada za czynności wykonywane przez agenta ... Kodeks Cywilny (nie chce mi się szukać artykułu zlosnik.gif) bądź art. 11 ust. 1 ustawy o pośrednictwie ubezpieczeniowym (też mi się nie chce szukać publikacji zlosnik.gif) ok.gif

Napisano
  • Autor

> Rżnij cytaty ... please

TUTAJ

Wydrukowałem sobie coś takiego zadzwonilem na infolinie gdzie u agenta moge wypowiedziec umowe i pojechalem.Agent(a właściwie agentka)na poczcie (bo tam maja swoje oddzialy osobne okienko),przeczytala ten wzor,spytala dlaczego wypowiadam i stwierdzila ze moze byc(ten wzor).Wypełnila wniosek ,dala mi kopie podbila sie i stwierdzial ze do miesiaca przyjdzie do mnie pismo ze zostalo wypowiedziane a do mnie przyszła polisa crazy.gif

Problem polega na tym że powołuja sie w tym pismie na artykul 28 a nie 31 i uczepili sie tego jak rzep psiego ogona frown.gif

Napisano
  • Autor

> Ubezpieczyciel odpowiada za czynności wykonywane przez agenta ... Kodeks Cywilny (nie chce mi się

> szukać artykułu ) bądź art. 11 ust. 1 ustawy o pośrednictwie ubezpieczeniowym (też mi się nie

> chce szukać publikacji )

Jeśli mógłbyś podac cytaty ze stosownymi artykułam i byłym wdzieczny,niestety na infolini odsyłają do agenta ,agent do infolini i tak w koło Macieju nie wiem czy nie bede musial oprzec tej sprawy na rzeczniku praw ubezpieczonych. angryfire.gif

Napisano

> Po proponujecie........

Napisać do TU sprostowanie, że chciałeś wypowiedzieć z art.31 a przez pomyłkę wypowiedziałeś z art.28. Powinni uznać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.