Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniczek krokowy :( cos z nim chyba nie tak

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie smile.gif

Pompę sobie juz sprawdziłem także wiem co mam jutro zamówie i 200 zł w plecy frown.gif , ale mam następny problem , mianowicje chodzi mi o obroty , skocza między 800 a 1100 obrotów nie mogą sie utrzymac na 900 i nie ważne czy silnik jest ciepły czy zimny ( najbardziej odczuwalne jest to na światłach jak stoje frown.gif jak spadają obroty poniżej 900 to telepie silnikiem lekko ) o co chodzi czy to sa pierwsze objawy silniczka krokowego ze pada frown.gif ? podrawiam i licze na pomoc z Waszej strony smile.gif

Napisano

A moze cos z przepustnica ? Czyszczenie/ustawienie ? confused.gif

Napisano
  • Autor

> A moze cos z przepustnica ? Czyszczenie/ustawienie ?

czyściłem ostatnio przepustnice i siliczek krokowy i to samo , a jak ją ustawic bo nie wiem frown.gif

Napisano

> czyściłem ostatnio przepustnice i siliczek krokowy i to samo , a jak ją ustawic bo nie wiem

tam nic nie ma co ustawic , przepustnica ma się domykac przy zamknięciu , może to nie krokowy tylko tps , bo tez moze falowac ok.gif najlepiej jakbys podmienil od kogos tps lub krokowiec , na szczęście w p1 mozna spokojnie odkrecic ok.gif

Napisano

> Witam Panowie

<********************>

U mnie winą takiego zachowania był nieszczelny układ wydechowy.

Napisano
  • Autor

> U mnie winą takiego zachowania był nieszczelny układ wydechowy.

Powiem Ci tak że u mnie wydech jest troszke na pleciące zardzewiały ale aż takie by były objawy , teraz włąsnie odpalałem samochód o obroty skaczą z 900 na 800 i telepie lekko silnikiem frown.gif sądzisz że takie objawy powoduje wydech ?

Napisano

> Powiem Ci tak że u mnie wydech jest troszke na pleciące zardzewiały ale aż takie by były objawy ,

> teraz włąsnie odpalałem samochód o obroty skaczą z 900 na 800 i telepie lekko silnikiem

> sądzisz że takie objawy powoduje wydech ?

Nie wiem, u mnie tak było smile.gif Dziurawa była plecionka i jeszcze jedno miejsce, obroty falowały 800 - 1000, po przegazowaniu i puszczeniu pedału spadały nawet koło 600 na chwilę. Po wymianie baaaaaaaaaaaardzo duza poprawa.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem, u mnie tak było Dziurawa była plecionka i jeszcze jedno miejsce, obroty falowały 800 -

> 1000, po przegazowaniu i puszczeniu pedału spadały nawet koło 600 na chwilę. Po wymianie

> baaaaaaaaaaaardzo duza poprawa.

Jutro zamawiam pompe paliwa , a po majówce wezme sie za wydech , ogółem cały jest wymieniony i wszystko jest ok tylko ta dwururka pozostała nie wymieniona frown.gif także wymienie razem z plecionką i zobaczymy , mam nadzieję ze pomoże bo już pół kropka wymieniłem frown.gif

Napisano

> Jutro zamawiam pompe paliwa , a po majówce wezme sie za wydech , ogółem cały jest wymieniony i

> wszystko jest ok tylko ta dwururka pozostała nie wymieniona także wymienie razem z plecionką

> i zobaczymy , mam nadzieję ze pomoże bo już pół kropka wymieniłem

A po co dwururkę ? U mnie wymieniali samą plecionkę - przecięli, wspawali i wsio.

Napisano
  • Autor

> A po co dwururkę ? U mnie wymieniali samą plecionkę - przecięli, wspawali i wsio.

ona już się nadaje do wymiany frown.gif a i z uszczelki troszke wieje frown.gif dlatego wymienie całośc i uszelki też smile.gif

Napisano

> ona już się nadaje do wymiany a i z uszczelki troszke wieje dlatego wymienie całośc i uszelki też

Nie patrz na to, że jest pordzewiała zlosnik.gif Uszczelkę też mi wymieniali - trzyma od 4 lat już. Wymiana wymianą, ale mechanikom za bardzo nie ufaj hehe wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.