Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co jeszcze przy okazji wymiany termostatu?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam padnięty termostat. Jeżdżę z chłodnicą zasłoniętą tekturą nawet teraz, przy temperaturach ok. 20 C. Wskaźnik temperatury płynu chłodzącego nie przekracza połowy nawet na długich trasach i w mieście. Bez tektury na chłodnicy wskaźnik dochodziłby bardzo rzadko do połowy. Poza tym faluje.

Wiem, że do termostatu w 1,9 JTD 115 KM jest dosyć trudny dostęp. Podpowiedzcie co jeszcze warto przy okazji rozbebeszania silnika, przeczyścić, wysmarować, wymienić, żeby przy okazji robocizny z rozkręcaniem i skręcaniem silnika, załatwić i mieć z głowy. Mechanik, który będzie wymieniał termostat bardzo okazjonalnie grzebie przy włoszczyźnie, więc sam muszę nim posterować.

Napisano

> A gdzie jest ten termostat? Czy trzeba odkręcać pokrywę zaworów, żeby się do niego dostać?

> Wybaczcie, laik jestem...

Trzeba sie zaopatrzyc w niezbędnik w stylu pakietu ePER, oraz eLearn. To skarbnica wiedzy o Stilo.

Napisano

> A gdzie jest ten termostat?

Poszukaj w szukajce na dole strony wpisz słowo termostat ok.gif

Napisano
  • Autor

> Poszukaj w szukajce na dole strony wpisz słowo termostat

Niby tak, ale w moim przypadku rzadko kiedy szukajka chce działać..

Poszukam innego rozwiązania.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Wiem, że do termostatu w 1,9 JTD 115 KM jest dosyć trudny dostęp. Podpowiedzcie co jeszcze warto

> przy okazji rozbebeszania silnika, przeczyścić, wysmarować, wymienić, żeby przy okazji

> robocizny z rozkręcaniem i skręcaniem silnika, załatwić i mieć z głowy

Witam

Dwa dni temu wymieniałem u siebie termostat to prawda żę jest ciężki dostęp do termostatu, szczególnie ciężko odkręcić a póżniej przykręcić dolną śróbę termostatu. Co do czyszczenia to przy okazji można przeczyścić EGR i PRZEPUSTNICE. Ja EGR miałem wcześniej przeczyszczony więc nie czyściłem. Zarezerwuj sobie ok 4 godzin czasu bo schodzi z tym troche. Życzę miłej pracy.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dzięki za rzeczowe info. Jeszcze jakby się Kolega pochwalił jaki termostat nabył, gdzie i ile zapłacił to w zasadzie nie potrzebuję więcej wiedzieć. Za samodzielne mechanikowanie i tak się sam nie zabiorę bo jestem za cienki w te klocki. Ale jakby gdzieś był jakiś manual to może zamiast do mechanika ze znajomym w któryś weekend coś by się spróbowało podziałać...

Napisano

termostaty verneta potaniały w intercarsie jak masz rabaty to za 180 brutto mozesz miec, wymiana jest banalna termostat trzyma sie na dwoch srubach tylko z jedna jest problem bo do niej przykrecona jest blacha EGR ktora trzeba sprytnie odgiac rozpinasz weze wyjmujesz stary zakładasz nowy. Ja niestety kupilem trefnego verneta ktory zaczal mi przeciekac wiec musialem po pol roku wymieniac ponownie i blachy juz nie dogialem do stanu pierwotnego bo braklo mi cierpliwości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.