Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa B '98 C12NZ-nie działa prędkościomierz

Featured Replies

Napisano

Witam,problem dotyczący Corsy B '98 z silnikiem 1.2 45 KM,przebieg ok 150 tyś km-jakiś czas temu przestał działać prędkościomierz. Czy jest on jeszcze na linkę-czy to już sprawa bardziej "elektroniczna". Jest to chyba typowy problem Corsy w takim wieku i po takim przebiegu-z tego co się orientuję-bo to nie jedyna Corsa z tym problemem. Czy mrugający check-engine podczas zjazdu z górki może mieć coś wspólnego z awarią prędkościomierza?

Napisano

1. linka

2. czujnik predkosci w liczniku wywoluje pojawienie sie kontrolki (o ile nie bylo go wczesniej)

nie gasnie??

Napisano

> 98 czyli po lifcie, nie ma linki, wiec padniety czujnik w skrzyni pewnie

yikes.gif to juz takie cuda byly w corsie 98

mea culpa

Napisano
  • Autor

Jest literka "K" na prędkościomierzu-więc wystarczy wymienić takie ustrojstwo jak w linku i będzie ok ?

Napisano

powinno nie daje 100% gwarancji bo moze sie spitolilo co innego w samym liczniku. albo nie masz czegos takiego bo masz podzwonionego szczepa, kurcze niewiem, trzeba zobaczyc sprawdzic kupic i wymienic

Napisano

> Witam,problem dotyczący Corsy B '98 z silnikiem 1.2 45 KM,przebieg ok 150 tyś km-jakiś czas temu

> przestał działać prędkościomierz. Czy jest on jeszcze na linkę-czy to już sprawa bardziej

> "elektroniczna". Jest to chyba typowy problem Corsy w takim wieku i po takim przebiegu-z tego

> co się orientuję-bo to nie jedyna Corsa z tym problemem. Czy mrugający check-engine podczas

> zjazdu z górki może mieć coś wspólnego z awarią prędkościomierza?

a u mnie co może być przyczyną? auto mojej siostry, efka 1,4 benzyna z gazem 370tyś przebiegu hmm.gif zupełnie nie wiem gdzie szukać przyczyny, kilometry też przestały się kręcić- ale to raczej na plus hehe.gif

Napisano

> a u mnie co może być przyczyną? auto mojej siostry, efka 1,4 benzyna z gazem 370tyś przebiegu

> zupełnie nie wiem gdzie szukać przyczyny, kilometry też przestały się kręcić- ale to raczej na

> plus

kup linkę do predkosciomierza i bedzie działac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.