Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dlaczego ciagle gasnie?

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Zamontowalem gaz do auta. Sekwencyjny.

Problem polega na tym ze juz bylem 10 razy na regulacji a auto ciagle gasnie przy podciaganiu w korkach, lub gdy nagle jadac wciskam sprzeglo obroty spadaja do 400 i juz sie auto dusi. Czy to normalne?

Napisano

> sprzeglo obroty spadaja do 400 i juz sie auto dusi. Czy to

> normalne?

U mnie było podobnie ale tylko zimą.Przeczysćiłem przepustnice i na razie jest ok.Do końca nie jestem przekonany czy to było powodem ale fakt jest że syfu było tam sporo.Teraz nawet lepiej wolne obroty trzyma.Zobaczymy co będzie zimą.

Napisano

> Witajcie

> Zamontowalem gaz do auta. Sekwencyjny.

> Problem polega na tym ze juz bylem 10 razy na regulacji

to tak jak ja - po dziesiątym razie i wymianie komputera, listwy wstryskiwacz, emulator - i [podobno] dobrego zaprogramowania komputera gazowego - pomogło - tylko że u mnie gasł przy wysprzęglaniu przed światłami na zimnym silniku [tem. z zakresu 50-80 stopni C]

a auto ciagle

> gasnie przy podciaganiu w korkach, lub gdy nagle jadac wciskam

> normalne?

A to co piszesz to mi pozostało dalej - mi czasami gasnie przy ruszeniu na światłach i szybkim wysprzęgleniu - ale nie zawsze.

I mam jeszcze jedną dolegliwość - jak jadę na benzynie a temperatura osiągnie odpowiednią wartość i włacza się automa przełączający na gaz - to w momencie przełaczenia zaczyna szarpać autem - jakby się dławił. ktoś tam pisał o nakladaniu się benzyny i gazu [czy coś takiego] - ale ten objaw ustępuje w momencie gdy już silnik jest nagrzany [pojeżdzę trochę].

i jeszcze jedna ciekawostka - jak zgaśnie mi na gazie albo wyłaczę silnik - to jeżeli po krótkiej chwili prubuję go odpalić [już na benzynie] - to szarpie - trudniej sie odpala - gazownik tłumaczył to tym że zostają resztki gazu [gdzieś tam smile.gif] i jak odpalam [na benzynie] to one się mieszaja i dlatego przez chwilę jest problem.

Napisano

> Witajcie

> Zamontowalem gaz do auta. Sekwencyjny.

> Problem polega na tym ze juz bylem 10 razy na regulacji a auto ciagle

> gasnie przy podciaganiu w korkach, lub gdy nagle jadac wciskam

> normalne?

Mialem podobnie. U mnie padl czujnik cisnienia na listwie wtryskowej. Po wymienieniu (jakies 3 tyg. temu) spokoj z gasnieciem cool.gif. Ale przepustnice tez bym wyczyscil na wszelki wypadek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.