Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana oleju w lagach?

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś wie czy wymiana samego oleju w przednich lagach to coś trudnego? Czy dużo jest z tym roboty czy na zasadzie "spuszczamy stary wlewamy nowy"? Bez żadnych wymiany uszczelniaczy itd.. - sam olej na gęstszy

Napisano

Zależy jakie lagi są. np do Bandita trzeba dorabiać klucz specjalny. Ale ogólnie łatwe to jest, rozbierasz, wlewasz olej i składasz w odwrotjek kolejności. Uszczelniacze powinno się wymieniać, to nie jest drogie.

Napisano
  • Autor

> Zależy jakie lagi są. np do Bandita trzeba dorabiać klucz specjalny.

no to chyba właśnie u mnie jest to samo... podobno do wymiany uszczelniaczy potrzebny jest jakiś magiczny półmetrowej długości pręt z kluczem na końcu...

Myślałem że to tylko do wymiany uszczelek a do oleju nie potrzeba i jest prosto.. no trudno.. sam się nie będę brał bo jeszcze nigdy tego nie robiłem i boję się spierniczyć sprawę...

Napisano

> no to chyba właśnie u mnie jest to samo... podobno do wymiany uszczelniaczy potrzebny jest jakiś

> magiczny półmetrowej długości pręt z kluczem na końcu...

klucz jest potrzebny żeby rozkręcić całą lagę do wymiany uszczelniaczy. Sam olej możesz wymienić zlewając go przez górne korki. Do tego żaden magiczny klucz nie jest potrzebny. Ja w XJ i w Jaju nie wymieniałem uszczelniaczy bo były dobre i jest git już 2 lata. ok.gif

> Myślałem że to tylko do wymiany uszczelek a do oleju nie potrzeba i jest prosto.. no trudno.. sam

jest prosto, sam ogarniesz jeżeli masz pojęcie co to klucz i śruba. Pamiętaj tylko aby zalać odpowiednią ilość oleju ( patrz serwisówka) równą do każdej z lag bo inaczej będziesz miał cyrki.

Napisano

poza upierdliwym rozbieraniem przodu wymiana banalnie prosta, wylac, wlac i skladac, tam nie ma co popsuc

Napisano

> poza upierdliwym rozbieraniem przodu wymiana banalnie prosta, wylac, wlac i skladac, tam nie ma co

> popsuc

wydaje mi się nie do końca tak prosto, trzeba jeszcze je umyć a przedtem pasowało by rozłożyć i złożyć w odpowiedniej kolejności.

Jak kupiłem swoje moto 5 lat temu okazało się, że jakiś domorosły specjalista źle poskładał lagi i trzeba było w serwisie doprowadzić je do porządku.

Napisano

Najpierw sprawdz czy twuj motor ma korki spustowe. Wiekszosc posiada, na dole z boku lagi. Nimi spuszczasz olej, gora nalewasz ospowiednia ilosc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.