Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zestaw naprawczy zacisku hamulcowego

Featured Replies

Napisano

w PII na tyle, ciezko chodzi mi tloczek zacisku hamulcowego. dopiero po 2-3 obrotach kola klocki luzuja jak nalezy.

przy takiej pogodzie nie mam warunkow, zeby to robic samemu, a mechanik mowi, ze chce zestaw naprawczy, to bedzie robil.

w ASO wolaja 160zl za taki zestaw, ALE... nie wiedza, czy to jest na jeden zacisk czy na caly tyl.

w EPERze sa pokazane dwie gumki/uszczelki, a widzialem ze ta zewnetrzna u mnie jest w dobrym stanie i nie wymaga wymiany, wiec nie chce sie ladowac w koszta - szczegolnie jesli to mialo by byc 2x160zl.

kto podpowie czy taki zestaw naprawczy obejmuje komplet n atyl czy na jeden zacisk?

w jakim fiacie byly takie same zaciski jak w PII HGT na tyle? moze do innego modelu zestaw jest tanszy...

czy w zacisku klockowym sa tylko dwie gumki? na tej aukcji: [LiNK] widze i zgaduje, ze dwie gumki sa do prowadnic na ktorych jest mocowany zacisk, mala gumka, to do odpowietrznika, a te dwie duze wygladaja jak te z epera: zewnetrzna i wewnetrzna.

jakie macie doswiadczenie z takimi zestawami naprawczymi?

Napisano

> w PII na tyle, ciezko chodzi mi tloczek zacisku hamulcowego. dopiero po 2-3 obrotach kola klocki

> luzuja jak nalezy.

> przy takiej pogodzie nie mam warunkow, zeby to robic samemu, a mechanik mowi, ze chce zestaw

> naprawczy, to bedzie robil.

> w ASO wolaja 160zl za taki zestaw, ALE... nie wiedza, czy to jest na jeden zacisk czy na caly tyl.

> w EPERze sa pokazane dwie gumki/uszczelki, a widzialem ze ta zewnetrzna u mnie jest w dobrym stanie

> i nie wymaga wymiany, wiec nie chce sie ladowac w koszta - szczegolnie jesli to mialo by byc

> 2x160zl.

> kto podpowie czy taki zestaw naprawczy obejmuje komplet n atyl czy na jeden zacisk?

> w jakim fiacie byly takie same zaciski jak w PII HGT na tyle? moze do innego modelu zestaw jest

> tanszy...

> czy w zacisku klockowym sa tylko dwie gumki? na tej aukcji: [LiNK] widze i zgaduje, ze dwie gumki

> sa do prowadnic na ktorych jest mocowany zacisk, mala gumka, to do odpowietrznika, a te dwie

> duze wygladaja jak te z epera: zewnetrzna i wewnetrzna.

> jakie macie doswiadczenie z takimi zestawami naprawczymi?

polecam intercars i zestawy naprawcze zacisków Autofren ktore mają w ofercie, komplet na zacisk to ok 30zł

Napisano
  • Autor
no wlasnie tez dostalem info w jednym sklepie o zamiennikach i mam zamowione na jutro. cena wlasnie taka jak napisales, ale za strone. chociaz te 6dych mozna rzucic na tace bez bolu serca smile.gifok.gif
Napisano

> no wlasnie tez dostalem info w jednym sklepie o zamiennikach i mam zamowione na jutro. cena wlasnie

> taka jak napisales, ale za strone. chociaz te 6dych mozna rzucic na tace bez bolu serca

niedawno je zakladałem, są dobrej jakości ok.gif

od razu warto dokupić w ic nowe odpowietrzniki zacisków kilka zł/szt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.