Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja reflektorów

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zauważyłem ze w moim autku nie działa regulacja reflektorów. Z tego co widzę są one sterowane hydraulicznie, wiec sądzę ze płyn mi gdzieś uciekł i chciałem zajrzeć do zbiorniczka tylko gdzie on jest ?? icon_eek.gif Czy jest on gdzieś wewnątrz i muszę ściągnąć panele, deske czy jest on jednak gdzieś przy silniku?? Wolę się dowiedzieć niż rozkręcać auto i go szukać i by sie na koniec okazało ze go nie znalazłem clown.gif

O i by nie zakładać nowego tematu to mam pęknieta osłone przegubu przy skrzyni biegów od strony kierowcy i gubi mi olej - szczególnie na zakrętach. Zakupiłem już nowe wraz z łożyskami i mam je zamiar wymieniać w najbliższych dniach i chciałem się dowiedzieć czy natrafie na jakieś trudności podczas pracy i jak się do tego najlepiej zabrac smile.gif

Napisano

> Ostatnio zauważyłem ze w moim autku nie działa regulacja reflektorów.

> Z tego co widzę są one sterowane hydraulicznie, wiec sądzę ze

> płyn mi gdzieś uciekł i chciałem zajrzeć do zbiorniczka tylko

> gdzie on jest ??

niema

> Czy jest on gdzieś wewnątrz i muszę ściągnąć panele, deske czy jest on jednak gdzieś przy silniku??

niema

> Wolę się dowiedzieć niż rozkręcać auto i go szukać i by sie na koniec

> okazało ze go nie znalazłem

nie znajdziesz bo hydrauliczny układ regulacji reflektorów to nic innego jak przewody fabrycznie wypełnione płynem-nieuzupełnialnym i niewymienialnym.

Tzn. bodajże ktoś z kącika miał to rozebrać i spróbować mapełnić czymś, ale czy mu się udało to niewiem.gif

Panuje jednak opinia że jeśli układ hydrauliczny nie działa z powodu braku płynu to należy kupić na szrocie używany lecz sprawny układzik i zamontować. Pojawiają się czasem na Allegro a cena to coś około 80PLN

> O i by nie zakładać nowego tematu to mam pęknieta osłone przegubu

> przy skrzyni biegów od strony kierowcy i gubi mi olej -

> szczególnie na zakrętach. Zakupiłem już nowe wraz z łożyskami i

> mam je zamiar wymieniać w najbliższych dniach i chciałem się

> dowiedzieć czy natrafie na jakieś trudności podczas pracy i jak

> się do tego najlepiej zabrac

a tutaj to ci nic nie powiem - nie dlatego że nie chcę lecz dlatego że nie wiem 270751858-jezyk.gif

Napisano

było o tym już wiele razy i chyba nikt z ukp nie opisał tego ani nie przygotowała manualu może więc ty coś w tej kwestii poradzisz

Układ jest napełniony płynem hamulcowym, zalać i odpowietrzyć, zrobić manuala i podesłać na UKP

pomoce naukowe

Napisano
  • Autor

> nie znajdziesz bo hydrauliczny układ regulacji reflektorów to nic

> innego jak przewody fabrycznie wypełnione

> płynem-nieuzupełnialnym i niewymienialnym.

da sie zrobić, tzn. przerobić zlosnik.gif i postaram się walnąć jakiegoś manuala który przyda się innym w przysłości .

dzieki

Napisano

> da sie zrobić, tzn. przerobić i postaram się walnąć jakiegoś

> manuala który przyda się innym w przysłości .

> dzieki

będę oczekiwał na efekty ok.gif

powodzenia

Napisano

> da sie zrobić, tzn. przerobić i postaram się walnąć jakiegoś

> manuala który przyda się innym w przysłości .

> dzieki

Kiedyś chciałem się za to zabrać, niestety brak czasu, ale w teori doszedłem do tego: hmm.gif

Ja przy wymianie żarówki światła postojowego od strony pasażera ( przeszkadzał mi przewód dochodzący do siłownika) se troszku przekręciłem ten szajs i sciana.gif przestał gadać. Coś z niego kapkę wyciekło i . Od strony kierowcy gada normalnie, więc mogę sobie tylko ludziskom z naprzeciwka poświecić po oczach . biglaugh.gif

Niedawno poruszałem ten temat i dostałem dość ciekawą odpowiedź i jak słoneczko mocniej zacznie grzać to spróbuję to zrobić. mlot.gif niestety nie wyszło brak czasu.

Oto cytat:

"Miałem ten problem w polonezie. Mój ojciec z niewiedzy odczepił przewód z cieczą od korektora. Wtedy nawet nie wiedziałem, że ten szajs może tyle kosztować.

Rozebrałem pokrętło. Nalałem spirytusu do wężyka (żeby nie zamarzł). Przekręciłem pokrętło w skrajne położenie (da się mocniej przekręcić niż zamocowane w desce).

Właśnie ten luz pozwala na ewentualne odpowietrzenie układu. A ewentualne powietrze zostaje sprężone. Po tych zabiegach układ działał poprawnie."

Myślę że gość nie pogniewa się że go cytuję , ale może on pomóc także innym. 20.GIF

Za co mu wielkie dzięki. pad.gif

Jakby ktoś był szybszy to niech da zanać o wynikach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.