Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pęknięta pianka w oparciu fotela

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam w autku rodziców pęknięty fragment pianki z boku oparcia fotela (lewy boczek fotela kierowcy). Pianka się rozerwała od obcierania przy wsiadaniu i wysiadaniu. Materiałowe obicie fotela jest nie uszkodzone, tylko pianka która jest pod nim. Da się jakoś skleić tą piankę? Fotel jest dość mocno wyprofilowany jak na zwykły fotel.

Napisano

> Witam

> Mam w autku rodziców pęknięty fragment pianki z boku oparcia fotela (lewy boczek fotela kierowcy).

> Pianka się rozerwała od obcierania przy wsiadaniu i wysiadaniu. Materiałowe obicie fotela jest

> nie uszkodzone, tylko pianka która jest pod nim. Da się jakoś skleić tą piankę? Fotel jest

> dość mocno wyprofilowany jak na zwykły fotel.

da sie, nawet kropelka otrafi to zlapac ale trzeba by podkleic kawalkiem skory... mozna tez sprobowac zamowic w ASO taka pianke koszt powienien zamknac sie w 200zl

Napisano

Kiedyś podklejałem taki boczek w Uno.

W pęknięcie władowałem klej butapren, dodatkowo na wierzch również walnąłem dosyć sporą ilość kleju a na to przyłożyłem kawałek cienkiego materiału. Jeszcze rok czasu jeździłem po takiej operacji, a boczek w fotelu dużo lepiej trzymał od tego fabrycznego wink.gif

Minus taki, że klej śmierdział z tydzień czasu, ale później ładnie wywietrzał smile.gif

Napisano

> da sie, nawet kropelka otrafi to zlapac ale trzeba by podkleic kawalkiem skory

Kropelka raczej nie załatwi sprawy, stwardnieje i gąbka w tym miejscu może się zwyczajnie kruszyć. Polecałbym coś gęstego i elastycznego. Ale być może to ja jestem w błędzie ok.gif

Napisano
  • Autor

> W pęknięcie władowałem klej butapren, dodatkowo na wierzch również walnąłem dosyć sporą ilość kleju

> a na to przyłożyłem kawałek cienkiego materiału.

To rozwiązanie brzmi całkiem rozsądnie. Opcja z zakupem pianki odpada - autko to nissan terrano - swoje lata już ma i nie sądzę żeby mieli do niego same pianki - raczej całe fotele (ale to nie za 200 zł) smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.