Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

osłona kolektora wydechowego

Featured Replies

Napisano

Panowie- dziś zauważyłem że przy śrubkach mocujących do kolektora tą aluminiową osłonę są pęknięcia frown.gif

Ponieważ śruby mają tyle lat ile autko jak je odkręcić od kolektora by czegoś nie popsuć- na zimnym kolektorze czy na gorącym, czymś spryskać przed odkręceniem?

Temat pilnym bo pęknięcia się powiększająm a nie chcę gdzieś na trasie się z tym "bujać"

Napisano

> Panowie- dziś zauważyłem że przy śrubkach mocujących do kolektora tą aluminiową osłonę są pęknięcia

> Ponieważ śruby mają tyle lat ile autko jak je odkręcić od kolektora by czegoś nie popsuć- na zimnym

> kolektorze czy na gorącym, czymś spryskać przed odkręceniem?

> Temat pilnym bo pęknięcia się powiększająm a nie chcę gdzieś na trasie się z tym "bujać"

odkrecisz pierwszym lepszymn kluczem nasadowym - nawet nie psikalem niczym -- te sruby tylko z wierzchu sa tak skorodowane

u siebie jak wymienialem tez myslalem ze bedzie problem ale wzialem nasadowy i bez wiekszego wysilku odkrecilem i na te same zamocowalem

a i nie warto zbytnio szukac oslony kolektora na allegro bo z przesylka wychodzi to samo a moze nawet droze niz w sklepie

[EDYTA]

od pojawienia sie pekniec do oddzielenia sie na tyle zeby oslona zaczela latac sporo wody w wisle uplynie... u mnie pewnie ok roku byl to czas

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

osłona wymieniona - koszt 70 pln.

Radku - potwierdziły się Twoje słowa claps.gif - śrubki były tylko z wierzchu skorodowane a pod spodem jak nowe icon_eek.gif odkręciły się bez większego problemu.Kolektor, katalizator jak i śruby pod tą osłoną nie miały żadnych ale to żadnych śladów korozji - jakby dopiero zakręcone były. waytogo.gif

świadczy to o tym, iż nasze autka są wykonana naprawdę z solidnych materiałów waytogo.gif

co do starej osłony - miała nie tylko na górze pęknięcia ale także w okolicach dolnych mocowań - drgania , temperatura (parę razy świeciła na czerwono grinser006.gif) zrobiły swoje

Napisano

> osłona wymieniona - koszt 70 pln.

ok.gif

i o to chodzi smile.gif

a ja wyczulam zmysly w poszukiwaniu lewego swiatla tak okazyjnie jak prawe znalazlem smile.gif

Napisano

Moja trzymała się tylko na górnych śrubach ;D

Dla popsucia humoru powiem, że założyłem nową osłonę i za parę dni pojawiły się pęknięcia angryfire.gif

Napisano

> Moja trzymała się tylko na górnych śrubach ;D

> Dla popsucia humoru powiem, że założyłem nową osłonę i za parę dni pojawiły się pęknięcia

ladnych pare miesiecy juz mam (chyba pzred zima albo w zimie zalozylem) i nawet nie za bardzo sie przybrudzila

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.