Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra I diesel - falowanie obrotów i gaśnięcie na luzie

Featured Replies

Napisano

Wyjechałem dziś w trasę po mieście swoim Astrolotem i pojawiły się znów (3 dni po wizycie u mechanika z wydechem) problemy.

Otóż na luzie i na biegu (ale bez gazu) zaczynają sobie falować obroty. Czasem silnik gaśnie. Gdy doda się gazu, to zjawisko to już nie występuje.

Coś takiego zdarzało mi się już wcześniej (ostatnio 3 lata temu) ale samoistnie ustąpiło następnego dnia.

Nie tankowałem od ostatniej jazdy paliwa, więc nie wiem co się dzieje.

Spotkał się ktoś z takimi objawami.

Napisano

> Wyjechałem dziś w trasę po mieście swoim Astrolotem i pojawiły się znów (3 dni po wizycie u

> mechanika z wydechem) problemy.

> Otóż na luzie i na biegu (ale bez gazu) zaczynają sobie falować obroty. Czasem silnik gaśnie. Gdy

> doda się gazu, to zjawisko to już nie występuje.

> Coś takiego zdarzało mi się już wcześniej (ostatnio 3 lata temu) ale samoistnie ustąpiło następnego

> dnia.

> Nie tankowałem od ostatniej jazdy paliwa, więc nie wiem co się dzieje.

> Spotkał się ktoś z takimi objawami.

a przypadkiem nie zapowietrza ci sie po wymianie filtra paliwa??

Napisano
  • Autor

> a przypadkiem nie zapowietrza ci sie po wymianie filtra paliwa??

Filtr paliwa faktycznie zmieniałem 3 dni temu. Jak w takim razie stwierdzić, czy się nie zapowietrza?

Czy w przypadku zapowietrzenia nie byłoby czasem w ogóle problemów z zapalaniem?

Poza tym zauważyłem pewną prawidłowość, że problem ten teraz jak i dawniej pojawiał się tylko w ciepłe, słoneczne dni, gdy samochód się nagrzał na słońcu.

W czasie jazdy na niskim biegu w związku z falowaniem obrotów samochód potrafi sam sobie nagle przyspieszyć.

Zaczynam już myśleć, że to znak, że trzeba się rozglądać za nowym pojazdem smile.gif

Napisano
  • Autor

Dziś zbadałem sytuację dokładniej i okazało się, że po starcie silnika na luzie pracuje on ok. minutę prawidłowo, a później jakby zaczynał się dławić i gaśnie.

Sytuacja powtarza się mniej więcej 3-5 razy. Później po krótkim potrzymaniu go na gazie już pracuje mniej więcej ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.