Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siena 1,2;75. Przerywana praca silnika.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam dziwny problem ze sienką. Przerywa mi zapłon niezależnie od tego, czy na gazie, czy na paliwie. Piszę, bo nie znalazłem podobnego przypadku, a problem wydaje mi się ciekawy.

Dzieje się tak, że po zapaleniu na początku samochód przerywa, szarpie itd. Po rozgrzaniu (w zależności od tego jak stare są świece) wszystko wraca do normy. Świece w tym stanie muszę wymieniać co jakieś 8tyś.

Po wymianie świec wszystko na chwię wraca do normy, ale po 3-4tyś zaczyna się znowu - na początku przerywa od razu po odpaleniu, a w miarę używania ten stan się pogłębia. Im dłużej nie wymieniam świec, tym auto dłużej dochodzi do normalnej pracy, a po pewnym czasie wogóle działa tak cały czas.

Dziwne jest dla mnie to, że w zimie, kiedy temp. spada poniżej 0st.C wszystko ustaje. Miałem tak w zeszym roku, że świece wymieniłem w sierpniu, do końca września na wakacjach przejechałem 5tyś km, gdzieś tak po 4tyś. zaczęła się śpiewka przy odpalaniu. Potem się pogłębiało, ale jak przyszła zima - jak ręką odjął.

Jest też tak, że jak zaparkuję w garażu (w zimie) gdzie jest powyżej 0 to znów szarpie przez moment.

Szukam tylko potwierdzenia moich przypuszczeń - czy TO jest/może być cewka?

Zamierzam wymienić świece i kable, ale problem za kilka miesięcy się znów pojawi więc już powoli mam tego dość.

Napisano
  • Autor

Bardziej myślałem o sprzedaniu drania jakiemuś finowi, albo lapończykowi.

Napisano

No to krzyż na drogę poszukiwań przyczyny. Do sprawdzenia cały uklad zapłonowy. Ja mam podobny problem. Auto szarpie na wolnych, jak przejadę na trasie ze 20km to chodzi równiutko na wolnych ale po wyłączeniu zapłonu i włączeniu ponownym znów szarpie i tak w koło. Olałem już sprawę bo nik nie ma pomysłu a niemal wszytko juz sprawdziłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.