Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wylacza sie w korku

Featured Replies

Napisano

co moze byc przyczyna wylaczania sie gazu podczas jazdy w ponad polgodzinnym korku gdy jest cieplo?(ok 24 C).ponadto przycisk po wylaczeniu nie reaguje.pomaga po przejechaniu paru kilometrow po wyjechaniu z korka)wylaczenie i ponowny rozruch auta...zapisanych bledow brak hmm.gif.instalka sekw.sec lecho.

Napisano

> co moze byc przyczyna wylaczania sie gazu podczas jazdy w ponad polgodzinnym korku gdy jest

> cieplo?(ok 24 C).

temperatura

Może trzeba przenieść sterownik w chłodniejsze miejsce bo nie wytrzymuje elektronika. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> temperatura

> Może trzeba przenieść sterownik w chłodniejsze miejsce bo nie wytrzymuje elektronika.

myslalem o tym... w sumie sterownik wisi nad chlodnicami ale dotad nic takiego sie nie dzialo (choc w sumie rzadko kwitne w korku)...gdzie tu znalezc chlodniejsze miejsce pod maska hmm.gif

Napisano

Jak nic się nie działo to przejrzyj też stan kablologii czy nie skorodowane przyłącza albo nie przetarta lub przytopiona izolacja któregoś kabla.

Napisano

> co moze byc przyczyna wylaczania sie gazu podczas jazdy w ponad polgodzinnym korku gdy jest

> cieplo?(ok 24 C).ponadto przycisk po wylaczeniu nie reaguje.pomaga po przejechaniu paru

> kilometrow po wyjechaniu z korka)wylaczenie i ponowny rozruch auta...zapisanych bledow brak

> .instalka sekw.sec lecho.

Mialem tak gdy mialem Elpigaza. Temperatura mu nieodpowiadala:). Fakt ze dzialo sie tak dopiero od 28st.

Napisano

Miałem tak kiedyś w instalce DT-Gas. Ale u mnie było to upalne lato i korek tak z godzinę. Kiedyś z ciekawości umieściłem obok komputera gazowego czujkę tempetatury. Pokazało ponad 80'C... Trochę pomagało pociągnięcie dźwigni otwierania maski - komora silnika rozszczelniała się, co owocowało spadkiem temperatury o jakieś 25'C.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> temperatura

> Może trzeba przenieść sterownik w chłodniejsze miejsce bo nie wytrzymuje elektronika.

sterownik przeniesiony ale problem jest nadal...pomyslow brak frown.gif

Napisano
  • Autor

> Tzn gdzie?

no w komorze ale w inne miejsce...do tej pory wisial pomiedzy zbiornikiem wyrownawczym a chlodnicami-byla opcja ze mu tam goraco jest...

Napisano

> no w komorze ale w inne miejsce...do tej pory wisial pomiedzy zbiornikiem wyrownawczym a

> chlodnicami-byla opcja ze mu tam goraco jest...

Moze w tym miejscu tez jest za gorąco.... Przeczytaj w specyfikacji do jakich temperatur dziala Twoj sterownik. Np Elpigaz Stella dziala do 90 stopni bodajze albo i mniej - tak naprawde powinien byc instalowany w kabinie a nie w komorze silnika. U mnie rozwniez przkladka w inne miejsce na niewiele sie zdała - troche tylko pozniej sie wylczał. Moze Twoj tak tez ma.

Napisano
  • Autor

> Moze w tym miejscu tez jest za gorąco.... Przeczytaj w specyfikacji do jakich temperatur dziala

> Twoj sterownik. Np Elpigaz Stella dziala do 90 stopni bodajze albo i mniej - tak naprawde

> powinien byc instalowany w kabinie a nie w komorze silnika. U mnie rozwniez przkladka w inne

> miejsce na niewiele sie zdała - troche tylko pozniej sie wylczał. Moze Twoj tak tez ma.

przeczytalem...od -40 do +125 oslabiony.gif kwestia temperatury odpada wiec...

Napisano

> przeczytalem...od -40 do +125 kwestia temperatury odpada wiec...

Gdzies moze w elektryce jest problem... - zasilania przestaje dostawać. Sprawdz napiecie we wtyczce od sterownika na stykach do zasialania jak sie wylączy nastepnym razem. Moze kabelek ma zimny lut, Wymien tez profilaktycznie bezpiecznik

Ale sprawdz najpierw czy jak wylaczysz mu zasilanie z bezpiecznika to bedzie zapisany jakis blad np - "Blad zasilania". Bo jesli tak to chyba jednak to nie to skoro u Ciebie jest brak zapisanych bledow

Napisano

A co to znaczy wyłączenie się gazu ? Wszystkie zawory się zamykają ? Zasilanie pada ? Sprawdź to np. małą żaróweczką na kawałku przewodu - miernik bywa kapryśny i pokaże jakieś lewe napięcie. Oczywiście żarówka max 5W.

Napisano
  • Autor

> A co to znaczy wyłączenie się gazu ? Wszystkie zawory się zamykają ? Zasilanie pada ? Sprawdź to

> np. małą żaróweczką na kawałku przewodu - miernik bywa kapryśny i pokaże jakieś lewe napięcie.

> Oczywiście żarówka max 5W.

gasnie przelacznik gaz benzyna,za chwile probuje sie zalaczyc ale po tej probie gasnie na amen-przelacznik nie reaguje na manualne przelaczanie.po restarcie zaplonu gaz zalacza sie i zaraz wylacza...pomaga przejechanie kilku kilometrow i ponowny restart zaplonu.piszac wylacza sie gaz mam na mysli wskazania przelacznika-nie wiem co sie fizycznie dzieje z gazem-sadze ze wylaczaja sie wtryski,elektrozaworu w butli nie slyszalem ale nie mam pewnosci czy on tez sie nie wylacza crazy.gif

Napisano
  • Autor
ok.gif dzieki za porady wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.