Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Turbo z astry II 1.7d do astry I 1.7 d będzie pasowało??

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie, jechałem dzisiaj autem koleżanki i po dodoaniu gazu auto straciło moc i chęć do jazdy, zaczęło kopcić i szarpać silnikiem oslabiony.gif, po skontaktowaniu sie z koleżką który ogarnia temat T dowiedziałem sie że najwidoczniej poszła turbina i efektem jej rozszczelnienia jest olej przedostający sie do kolektora ssącego i łączenie się z paliwem co powoduje szarpanie i dymienie frown.gif, pytanie tylko czy świstak od MK II bedzie pasował do MK I ?? ktos zna temat, pytam bo mam już takie T od astry dwa tylko chcę sie upewnić czy bedzie pasowało, na 100% sprawdze sobie w piątek ale dla świętego spokoju chcialbym wiedziec juz dzisiaj wink.gif

jak ktos wie to prosze o info

pozdro

Napisano

> tak jak w temacie, jechałem dzisiaj autem koleżanki i po dodoaniu gazu auto straciło moc i chęć do

> jazdy, zaczęło kopcić i szarpać silnikiem , po skontaktowaniu sie z koleżką który ogarnia

> temat T dowiedziałem sie że najwidoczniej poszła turbina i efektem jej rozszczelnienia jest

> olej przedostający sie do kolektora ssącego i łączenie się z paliwem co powoduje szarpanie i

> dymienie , pytanie tylko czy świstak od MK II bedzie pasował do MK I ?? ktos zna temat, pytam

> bo mam już takie T od astry dwa tylko chcę sie upewnić czy bedzie pasowało, na 100% sprawdze

> sobie w piątek ale dla świętego spokoju chcialbym wiedziec juz dzisiaj

> jak ktos wie to prosze o info

> pozdro

Zanim zaczniesz wymieniać tę turbinę, to spróbuj ustalić usterkę. Nie podważając opinii "koleżki ogarniającego temat", zdalna diagnoza oparta tylko na opisie objawów nie zawsze bywa trafna. Więc zamiast skupić się na tym czy pasuje, skup się na dokładnej diagnozie uszkodzenia.

Pozdrawiam,

G.

Napisano
  • Autor

na wirniku olej i luz na maxa, więc diagnoza wydeje sie byc trafna, bo faktycznie oleum z nieszczelnego turbo może sie dostawać do kol. ssącego i stąd dym śmirdzący olejem i nierówna praca silnika niewiem.gif, tak mi sie wydaje wink.gif

Napisano

> na wirniku olej i luz na maxa, więc diagnoza wydeje sie byc trafna, bo faktycznie oleum z

> nieszczelnego turbo może sie dostawać do kol. ssącego i stąd dym śmirdzący olejem i nierówna

> praca silnika , tak mi sie wydaje

ok.gif Jak już pisałem, nie próbuje podważyć opinii, tylko zwracam uwagę, że należy skupić się na znalezieniu przyczyny. ok.gif

Napisano
  • Autor

masz może jakieś inne typy co do powodu awarii??

Napisano
  • Autor

po zdjęciu pokrywy zaworów okazało się że kilka dźwigienek poszło się 270747800-sex.gif i będą do wymiany oslabiony.gif, dobrze że koleżka od którego brałem to "nowe" turbo pracuje w warsztacie naprawiającym opla i powiedział że zerknie do tego bigosu frown.gif

mam nadzieje że będzie dobrze

Napisano

Rozrzad najpewniej przeskoczyl i tloki narobily balaganu w zaworach...Oby zmiescilo sie w malych kosztach...

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Rozrzad najpewniej przeskoczyl i tloki narobily balaganu w zaworach...Oby zmiescilo sie w malych

> kosztach...

> Pozdrawiam

no chyba niestety masz rację bo po wymianie dźwigienek autko pochodziło fajnie na wolnych obrotach ale po "lekkim przegonieniu po przełęczy" zaczęło znowu tyrkolić i dymić, po zdjeciu dekla okazało sie że pękła dźwigienka na innym tłoku więc niestety głowka raczej do zdjęcia i zobaczymy co dalej oslabiony.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

nie było czego focić bo zawory OK tylko dżwigienki non-stop szlag trafiał bo idiota który wcześniej wymieniał pompe wody zapomniał dokręcić rolke napinającą i dlatego rozrząd przeskakiwał, turbo ma już dosyc ale jeszcze pośmiga, chociaż będzie miało teraz troszke wolnego bo koleżanka która jest właścicielem autka spadła z konia i złamała ręke z przemieszczeniem i narazie nie posmiga autkiem oslabiony.gif

pozdro dla wszystkich 30.GIF

Napisano

> nie było czego focić bo zawory OK tylko dżwigienki non-stop szlag trafiał bo idiota który wcześniej

> wymieniał pompe wody zapomniał dokręcić rolke napinającą i dlatego rozrząd przeskakiwał

O tyle dobrze, ze dzwigienki lamalo, mam nadzieje ze zawory zbytnio nie ucierpialy...

> koleżanka, która jest właścicielem autka spadła z konia i złamała ręke z przemieszczeniem i narazie nie posmiga autkiem

Pozdrowienia dla kolezanki, oby szybko do zdrowia wrocila 526.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> O tyle dobrze, ze dzwigienki lamalo, mam nadzieje ze zawory zbytnio nie ucierpialy...

> Pozdrowienia dla kolezanki, oby szybko do zdrowia wrocila

> Pozdrawiam

dzięki wielkie za pozdrowienia i za zainteresowanie, chyba skoczę dzisiaj na parking i kontrolnie odpalę padakę żeby poklekotała troszkę wink.gif

pozdro600

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.