Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zasłony przeciwsłoneczne

Featured Replies

Napisano

Parę dni temu wszedłem na stronę chevroleta i zobaczyłem, że są bardzo fajne zasłonki na szyby - 6 sztuk - dopasowane do AVEO.

Oczywiście - ceny nie podano - czytaj dowiaduj się u dilera. Jako, że musiałem mojego dilera odwiedzić, (umówoić się na II przegląd)

pytam się..... panie polukaj w katalogu ile te szmaciane zasłonki kosztują ......... czułem, że nie będzie tanio, ale.........460 zł - to chyba lekka przesada. Gostek mówi, panie nie narzekaj bo do astry kosztuja 1 tys. Więć nie narzekam, ale nie kupiłem - masakra.

Napisano

> Parę dni temu wszedłem na stronę chevroleta i zobaczyłem, że są bardzo fajne zasłonki na szyby - 6

> sztuk - dopasowane do AVEO.

> Oczywiście - ceny nie podano - czytaj dowiaduj się u dilera. Jako, że musiałem mojego dilera

> odwiedzić, (umówoić się na II przegląd)

> pytam się..... panie polukaj w katalogu ile te szmaciane zasłonki kosztują ......... czułem, że nie

> będzie tanio, ale.........460 zł - to chyba lekka przesada. Gostek mówi, panie nie narzekaj bo

> do astry kosztuja 1 tys. Więć nie narzekam, ale nie kupiłem - masakra.

Za 400zł przyciemnisz sobie wszystkie tylne szyby. Lepsze od tych zasłonek zarówno wizualnie jak i w działaniu.

Napisano

> Za 400zł przyciemnisz sobie wszystkie tylne szyby. Lepsze od tych zasłonek zarówno wizualnie jak i

> w działaniu.

Tez tak mysle

Napisano
  • Autor

> Za 400zł przyciemnisz sobie wszystkie tylne szyby. Lepsze od tych zasłonek zarówno wizualnie jak i

> w działaniu.

----------------

Zgadza się, ale w życiu nie myślałem, że mogą żądać aż takich kwot za coś takiego.

Napisano

Ja powiem tylko jedno. Taniej to masz chinszczyzne z marketu, ktora po miesiacu sie nadaje do wyrzucenia.

Te oryginaly sa drogie ale duzo trwalsze. Wiem bo raz zdecydowalem sie na owiewki z logo Opla i po 3 latach nie bylo na nich sladu zuzycia, a teraz mam Heko i juz po roku pojawily sie pajaczki od spekanego tworzywa. Tansze, ale niestety jakosc inna.

Aczkolwiek nie wszystko jest tam warte swojej ceny.

Napisano
  • Autor

> Ja powiem tylko jedno. Taniej to masz chinszczyzne z marketu, ktora po miesiacu sie nadaje do

> wyrzucenia.

------------

To prawda, że taniocha musi gdzieś mieć swoje ujście - będzie to zapewne w jakości produktu, ale mimo wszystko, moim zdaniem z cenami przesadzają. Gdy chciałem u dilera dokupić gumowe dywaniki na zimę (oryginalne) to cena około 4 stówek wydawła mi się "lekko" przesadzona. Kupiłem od gostka na alegro - idealnie pasujące - z odpowiednimi wycięciami do AVEO za chyba 50-60 zł. Jakość gumy może i gorsza, ale doskonale się sprawują. Kuferek plastikowy na klamoty - nazywany u nich organizerem - też chyba 4 stówki. Ja kupiłem za 10 złoty w supermarkecie podobny koszyk i także świetnie służy. Wiem... markowe coś musi kosztować, ale bez przesady.

• 1 rok później...
Napisano

> w działaniu.

Przyciemnionych szyb nie zdemontujesz np. na zimę

i niewiele da się przez nie zobaczyć w nocy, a w deszczu to masakra całkowita.

Oryginalne zasłonki do Cruza są rewelacyjne ok.gif

tylko ta cena no.gif

Napisano

> Przyciemnionych szyb nie zdemontujesz np. na zimę

> i niewiele da się przez nie zobaczyć w nocy, a w deszczu to masakra całkowita.

Prawda i nieprawda.

Prawda, jeśli masakrycznie i "coolowo" przyciemnisz: to sam sobie utrudnisz.

Ale jeśli przyciemnisz częściowo i umiejętnie, to widoczność w nocy pogorszysz zgoła nieznacznie i minimalnie a w ciągu dnia przyciemnienie będzie spełniać swoją rolę: termiczną i wizualną jednocześnie.

I polecam takie rozwiązanie.

Napisano

> Ale jeśli przyciemnisz częściowo i umiejętnie, to widoczność w nocy pogorszysz zgoła nieznacznie i

> minimalnie a w ciągu dnia przyciemnienie będzie spełniać swoją rolę: termiczną i wizualną

> jednocześnie.

Co rozumiesz przez przyciemnienie częściowe

i umiejętne? W swoich innych samochodach miałem odpowiednio folie 35% i 20%, wyglądało to ładnie ale w obu przypadkach widoczność pogarszała się znacznie w nocy i w czasie deszczu, w zimie ich użyteczność w dzień maleje a zdemontować się nie da. Natomiast dedykowane zasłonki spełniają swoje zadanie wtedy kiedy trzeba i są równie estetyczne.

Feb2011011.jpg

Feb2011008.jpg

dsc002912.jpgdsc002962.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.