Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

amory tył, problem z nakrętką i gwintem

Featured Replies

Napisano

Witajcie, mam mianowicie pewien problem z tylnym amorem (jednym). Otóż wymieniałem poduszki, bo były już martwe, i dokręcając jeden amor najprawdopodobniej gwint mi się zjechał na nim, po czym nakrętka trzymała i odskoczyła, obecnie jest prawie 2 mm luzu... myślałem dokręcić inną nakrętkę, ale żaden gwint mi spasować nie chce... więc rozważam kilka rozwiązań:

- kupić właściwą nakrętkę, tylko jaki tam jest gwint

- zrobić nowy gwint na obecnym, i nakręcić inną nakrętkę

- wymienić amory, i zakręcić jak bozia przykazała

co radzicie, szanowna braci klubowa, razem z odpowiednimi za i przeciw każdego rozwiązania

Napisano

> co radzicie, szanowna braci klubowa, razem z odpowiednimi za i przeciw każdego rozwiązania

Ale ile mają % amory? Znaczy się stare czy nowe są? Jak stare to bym wymienił i spokój... a następnym razem dał dokręcić komuś kto ma trochę wyczucia w ręce biglaugh.gif

Napisano

Nakrętka M10X1,25. Lepiej aby to było oryginalne skręcenie. Jeśli nie da się tego nagwintować na pełny gwint w oryginalnym rozmiarze 10X1,25 to nie ryzykuj nono.gif. Jak nakrętka nie będzie trzymała to na większym dołku zaraz ją wyrwie. Można pokusić się na nowy gwint M8 ale to pocieni trzpień amora hmm.gif.

Napisano
  • Autor

amorki są od nowości, czyli 120 kkm przebiegu i 10 lat, i nie wiem ile mają %, ale czuję że bardzo niewiele :/

Napisano

> amorki są od nowości, czyli 120 kkm przebiegu i 10 lat, i nie wiem ile mają %, ale czuję że bardzo

> niewiele :/

no to się nie zastanawiaj, tylko zmień waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> no to się nie zastanawiaj, tylko zmień

to teraz skoro rada jest zmień, to na jakie, gazowe czy olejowe, i jakiej firmy... wymagania, względnie niewiele komfortu, ale wysoko i średnio miękko... i jak największa żywotność

Napisano

> to teraz skoro rada jest zmień, to na jakie, gazowe czy olejowe, i jakiej firmy... wymagania,

> względnie niewiele komfortu, ale wysoko i średnio miękko... i jak największa żywotność

Bilstein B-4 - gazowe oczywiście zlosnik.gif

Napisano

> Bilstein B-4 - gazowe oczywiście

Albo z tańszych Kayaba. Ja mam wszystkie 4 gazowe KYB jednokomorowe czy jakoś tak... te tańsze wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.