Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszkodzony - wyrobiony zawias drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam! Proszę o radę jak naprawić w bravce uszkodzony dolny zawias drzwi przednich lewych. Czy są tam tam jakieś tulejki czy trzeba wymieniać cały zawias na nowy. Jeśli tak to jak to zrobić bo tam nie ma kąpletnie dojścia.

Napisano

Hmm... U mnie ten sam problem. Nikt z kolegów nie wie jak to naprawić i jaki koszt takiej operacji?

Napisano

> Hmm... U mnie ten sam problem. Nikt z kolegów nie wie jak to naprawić i jaki koszt takiej operacji?

A co, szukajka padła?

tu jest link

Napisano

To zależy co konkretnie Wam padło.

Sam sworzeń kosztuje kolo 6 zł. w ASO - chyba że jest to coś innego.

Napisano

> To zależy co konkretnie Wam padło.

> Sam sworzeń kosztuje kolo 6 zł. w ASO - chyba że jest to coś innego.

Według Eper sworzeń nie jest wymienny, zawias (razem ze sworzniem) to jeden elementem. Koszt zawiasu Eper podaje coś koło 30zł. Natomiast sworzeń ogranicznika otwarcia drzwi jak najbardziej jest wymienny, tu koszt rzeczywiście pokazał sie około 6zł. Idąc śladem linka dołączonego we wcześniejszym poście koszt "wymiennego" sworznia zawiasu wynosi 16 + przesyłka.

Właśnie wczoraj zdjagnozowałem tą usterkę u siebie. Jak pora dnia będzie odpowiedniejsza wyjaśnie kwestię w ASO. Dam znać.

Napisano

Dolny zawias przednich lewych drzwi, wg. ASO wymienny w całości, cena 45zł. Nr kat. elementu 46835228, przynajmniej do mojej budy.

Napisano

> Dolny zawias przednich lewych drzwi, wg. ASO wymienny w całości, cena 45zł. Nr kat. elementu

> 46835228, przynajmniej do mojej budy.

Czyli trzeba dodać jescze koszt malowania i montażu. Znasz może ceny takich usług?

Napisano

Czyli trzeba dodać jescze koszt malowania i montażu. Znasz może ceny takich usług?

Niestety nie. Ja się skłaniam raczej w stronę wymiany sworznia (nieoryginalnego), mniej zachodu.

Napisano

Pozwolę sobie nieco odgrzać temet, może komuś przyda się taka informacja. Właśnie jestem świeżo po wymianie sworznia w zawiasie i wygląda to tak, że oryginalnie zapewne jest tam jeszcze (oprócz samego zawiasu i jego sworznia) tulejka. Tulejka wykonana jest niewiadomo z jakiego materiału, bo wszelki ślad po niej zaginął i luz był duży. Naprawa polega więc na wycięciu starego sworznia i dopasowaniu nowej tulejki. Zestaw "nowego" wymiennego wsorznia nie jest wyposarzony w taką tulejkę, ja wykonałem ją z cienkiej blaszki - nierdzewki, grubości 0,5mm. Po złożeniu zawiasu do kupy pozostaje jeszcze zamocowanie go i ustawienie w odpowiedniej pozycji, żeby drzwi chciały się zamykać i szpary między blachami były równe. W moim przypadku wiązało się to z kilkunastokrotnym zakładaniem i zdejmowaniem drzwi. Tu mała podpowiedz, przy ustawianiu zawiasu wygodnie jest najpierw lekko go dokręcić i korekty ustawienia wykonywać odpowiednio naciągając drzwi. Trzeba pamiętać, by za każdym razem podczas testów ustawienia wkręcać srubę łączącą obie cząści zawiasu (drzwiową i tą od budy) co zapobiega jego "koszeniu" podczas korekty położenia. No i zawias znowu działa należycie. Sorry za przydługawą wypowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.