Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Wymiana zamka drzwi prawy przod

Featured Replies

Napisano

W zasadzie mam dwa pytania.

1. Miesiac temu zdarzylo mi sie ze zamek w przednich prawych drzwiach nie zalapal po zamknieciu drzwi, drzwi sie poprostu odbijaly od karoserii. Ten metalowy jezyczek nie lapal. Poruszalem nim ze 20 razy w jedna i druga strone i zadzialal. Dobrze bylo przez jakies 2 tygodnie, po tych dwoch tygodniach stalo sie to samo, tym razem samo zwykle ruszanie nic nie dawalo. Spieszylo mi sie i akurat z kims jechalem to ta druga osoba trzymala caly czas drzwi ciagnac do siebie - tak przejechalismy 4-5km i zaczalem sie jemu przygladac bez rozbierania z zewnatrz. Widzialem tam jedna sprezynke ktora chyba odpowiada za blokowanie jezyka. Co mnie jeszcze zaciekawilo to ta czarna obudowa zamka w ktoryms miejscu chyba jest wylamana. Nie majac juz pomyslow zaczalem cienkim srubokretem ruszac ta sprezynka - zadzialalo. Od tamtej pory zamek zamyka sie prawidlowo ale drzwi na wybojach strasznie nawalaja, dzwiek jest taki jakby byly nie domkniete. Patrzac z zewnatrz drzwi nie odstaja i wydawaloby sie ze jest ok. Pchajac je od wewnatrz auta tez sie nie ruszaja. Nie wiem jak ten zamek jest zbudowany w srodku ale to mozliwe zeby to byla wina tej sprezynki?

2. Mysle nad kupnem zamka na allegro za 15-20zl, ale czy sam sobie poradze z wymiana. Moglby mi ktos mniej wiecej wytlumaczyc od czego zaczac rozbieranie (zdjac tapicerke umiem).

Ps. W 100% jest to dzwiek z okolic zamka, sworznie raczej nie halasuja i drzwi nie sa opadniete.

Napisano

> W zasadzie mam dwa pytania. (...)

Jeśli chodzi ci o sam zamek, który zatrzaskuje się na tym pręcie na słupku, to wymiana jest banalna. Nawet nie jestem w stanie ci powiedzieć jak, bo nie zwróciłem na to uwagi podczas oostatniego przezbrajania drzwi po wymianie. Po prostu odkręcasz 3 śruby i jakoś tam zdejmujesz cięgno. Większy problem (o ile można to tak nazwać) jest z wyjęciem klamki, ale tego nie musisz robić. W ogóle przezbrojenie całych drzwi (bez szyby) w Astrze to jakieś 20-25 minut zabawy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.