Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łożysko klimy serwis

Featured Replies

Napisano

Witam,

od 2 lat jestem szczęśliwym posiadaczem JTD 115km, 02 r. z przebiegiem 140kkm, niestety w tym roku po wymianie paska wielorowkowego cos rzęzi w okolicy sprężarki na 90% jestem przekonany iż jest to słynne łożysko. Jako że nie jestem sam w stanie tego naprawić mam pytanie czy już ktoś próbował to serwisował w warsztacie? Do Aso nawet nie dzwonie z oczywistych względów;)

Napisano

> czy już ktoś

> próbował to serwisował w warsztacie? Do Aso nawet nie dzwonie z oczywistych względów;)

U mnie w ASO właśnie policzyli sobie mniej niż w prywatnym warsztacie u Heńka:) Koszt ze spuszczeniem i nabiciem z powrotem gazu, wymianą łożyska i samym łożyskiem to kwota 400-450 zł. Mnie kosztowało to ( ww. ) 60 zł za łożysko, 100 zł za serwis klimatyzacji i trochę zabawy.

Wymontowanie całęj sprężarki robiłem w warunkach warsztatowych, natomiast zamontowanie pod domem w warunkach wskazujących na spożycie... wink.gifzeby.GIF

Napisano

> Wymiana łożyska klimatyzacji

> Proszę

A czy wszystkie wersje silnikowe mają jednakową sprężarke. Jeżeli są różne to czy zasada (sposób) wymiany jest taki sam.

Napisano

jakbys jeszcze cos o sobie w profilu nasmarowal to by my wiedzieli czy ci polecac zaklad ze szczecina czy z zakopanego kara.gif

Napisano
  • Autor

Manuale studiuję regularnie jednak problem jest w tym ze nie mam warunków aby to samemu zrobić, a jeśli sam to rozdłubie nie wiem czy poskładam wink.gif

dzwoniłem dziś do firmy serwisującej klimatyzacje i sama wymiana łożyska to 150 smile.gif ale za opróżnienie układu, demontaż, i poskładanie to już minimum 550. spróbuję jutro w ASO, chyba ze pogoda się zmieni;)

profil uzupełniony smile.gif

Napisano

To bardzo drogo. Ja byłem kiedyś w serwisie klimy i pytałem się ile kosztuje wymiana łożyska z ponownym nabiciem. Wyliczył mi facet "do 300zł"

Napisano
  • Autor

> To bardzo drogo. Ja byłem kiedyś w serwisie klimy i pytałem się ile kosztuje wymiana łożyska z

> ponownym nabiciem. Wyliczył mi facet "do 300zł"

jeszcze się zastanawiam nad zakupem na allegro używanej sprężarki i podmianie... ale to bardziej ryzykowne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.