Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie jak jest ciepły.

Featured Replies

Napisano

Witam posiadam UNO 1,4 rocznik 98' i problem jest tego typu, że jak silnik jest w miare zimny to dodajac gazu wkreca sie na obroty, jak złapie temperatury to zaczyna strzelać nie wkreca sie na obroty a po pewnym czasie jak pracuje na biegu jałowym to dodajac gazu całkiem gasnie. Co to może być pomocy.

Napisano

Do sprawdzenia - kopułka, palec rozdzielacza, przewody WN, a w pierwszej kolejności obstawiam czujnik położenia wału - poszukaj - było niedawno.

Napisano
  • Autor

> Do sprawdzenia - kopułka, palec rozdzielacza, przewody WN, a w pierwszej kolejności obstawiam

> czujnik położenia wału - poszukaj - było niedawno.

Ale ten silnik nie ma czujnika położenia wału.

Napisano

> Ale ten silnik nie ma czujnika położenia wału.

jakby nie miał czujnika położenia wału korbowego to komputer sterujący silnikiem nie wiedziałby w jakim położeniu są tłoki, w którym cylindrze ma nastąpić wtrysk paliwa, a w którym zapłon

miałem ten sam silnik tylko z 99roku i przy takich objawach jak twoje wymiana tego czujnika wyeliminowała problem

Napisano

Jak nie ma, jak ma - wymieniłem u siebie trzy razy to ustrojstwo...

Napisano

> Ale ten silnik nie ma czujnika położenia wału.

Ten silnik ma czujnik położenia wału. ok.gif

Całość wtrysku sterowana jest elektronicznie m.in. na podstawie impulsów z tego czujnika.

Temat awarii na ciepłym jest dość szeroki, może to być jak już kolega zaznaczył elektryka WN (zwłaszcza pęknięta kopułka lub uszkodzenie cewki, może problem z czujnikiem i zamknięciem dolotu zimnego powietrza, może słabe pierścienie i przez przedmuchy do odmy dostają wraz z oparami ze skrzyni kropelki oleju, może to Lambda nie działa jak należy. niewiem.gif

Zacznij od rzeczy najprostszych i tego co na wierzchu czyli elektryką WN. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ten silnik ma czujnik położenia wału.

> Całość wtrysku sterowana jest elektronicznie m.in. na podstawie impulsów z tego czujnika.

> Temat awarii na ciepłym jest dość szeroki, może to być jak już kolega zaznaczył elektryka WN

> (zwłaszcza pęknięta kopułka lub uszkodzenie cewki, może problem z czujnikiem i zamknięciem

> dolotu zimnego powietrza, może słabe pierścienie i przez przedmuchy do odmy dostają wraz z

> oparami ze skrzyni kropelki oleju, może to Lambda nie działa jak należy.

> Zacznij od rzeczy najprostszych i tego co na wierzchu czyli elektryką WN.

Gdzie ten czujnik jest?

Napisano

> Gdzie ten czujnik jest?

Szukaj przy kole zamachowym, od strony przegrody. Dostęp jest dosyć utrudniony.

W razie czego mam trochę jeszcze gratów do uno, kopułkę i palec mam.

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

No wymieniłem czujnik tem silnika i połozenia wału korb i przeczysciłem aparat zapłonowy, nawet równiej tera sie kreci.Sorry ze mówiłem że nie ma czujnika połozenia wału jednak jest ale go wyjać japier... OK padlina działa pozdro dla wszystkich miłosników Uniacza.

Napisano

Z tym wyjęciem to faktycznie przewalone- dobrze, że padło jeździ - szerokości wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.