Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemy z odpalaniem 899 weber

Featured Replies

Napisano

Mam problemy z odpalaniem cieniaska, swego czasu 3/4 razy w ciągu tygodnia nie mogłem go odpalić. Obstawiłem pompę paliwa, z tego względu że filtr paliwa był całkowicie pusty, a dotychczas był wypełniony 3/4, czyli nie zaciąga paliwa. Wymieniłem więc pompę paliwa (zamiennik) i objaw nadal się pojawia, gdzieś 2 razy w ciągu tygodnia i tylko rano jak postoi dłużej. Filtr paliwa jest wypełniony paliwem ale tylko na samym dole, nie jak kiedyś przynajmniej w połowie, raz zapali za pierwszym razem, a raz kręci się ponad 4 razy i nie. Czy problem może leżeć w tym popychaczu? Jak wymieniałem pompę, to sprawdziłem ten popychacz (drążek) i chodził lekko, no chyba, że się wyrobił. Czy problem leży w tym popychaczu, czy gdzie indziej szukać przyczyny?

Napisano

Możliwe że wytarł się już popychacz i nie ma właściwego skoku. Pozostaje zmierzyć i porównać z wartością podaną w książce wink.gif

Napisano
  • Autor

> Możliwe że wytarł się już popychacz i nie ma właściwego skoku. Pozostaje zmierzyć i porównać z

> wartością podaną w książce

no tak obstawiałem ten popychacz, w książce WKiŁ podane jest tylko:

Wystawanie minimalne popychacza ponad płaszczyznę uszczelki: 1 do 1,5 mm.

Jutro przejdę się do ASO zamówić ten drążek.

Napisano
  • Autor

Wczoraj wyjąłem ten stary popychacz i faktycznie od strony pompy paliwa był trochę sklepany, do tego zarysowany i jakby przegrzany (filetowy na rogach) . Wybrałem się na miasto i nie myślałem, że będzie taki problem z tym popychaczem, w żadnym z 6 sklepów motoryzacyjnych nie ma i nie mają nawet na zamówienie, do siedemsetki nie ma problemu jest od ręki kosztuje 4,5zł z tym, że jest chudszy i dłuższy.

Jedynie w ASO na zamówienie może na 90% będzie na poniedziałek, pozostało mi czekać tydzień i na razie pochodzić piechotą. Okazuje się im starsze auto tym gorzej z częściami, ostatni rok produkcji 899 na weberze to 1995 rok tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.