Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzeszczące łozysko oporowe uno 899

Featured Replies

Napisano

Witajcie.Poruszam ten temat bo to już drugie łożysko i dalej trze.Objawy są takie, że jak mam wciśnięte sprzęgło to nie trze, jak nie wciskam to trze.Może usterki nie należy szukać w sprzęgle tylko w skrzyni? niewiem.gif Takie same objawy są u kolegi w uno z tym samym silnikiem tylko, że z 2002 r. Pacjent uno 899 1999 r.

Napisano

> bo to już drugie łożysko i dalej trze.

Tzn zmieniłeś łożysko i też trze? Czy zaczęło trzeć po jakimś czasie od wymiany?

Bo wygląda to właśnie na łożysko, ew coś nie do końca dobrze złożone.

Napisano
  • Autor

> Tzn zmieniłeś łożysko i też trze? Czy zaczęło trzeć po jakimś czasie od wymiany?

> Bo wygląda to właśnie na łożysko, ew coś nie do końca dobrze złożone.

Za pierwszym razem robiłem ja.Po złożeniu od razu tarło.Jeździłem jakiś czas ale strasznie mnie to denerwowało więc zaprowadziłem to znajomego mechanika.Sytuacja powtarza się, z tym , że troszkę mniej trze. Mechanik stwierdził, że wszystko poprawnie złożyłem. on wstawił nowe łożysko. Mało tego u kolegi w uno przy przebiegu 180 000 ma już 3 sprzęgło...Całe nowe i tez za każdym razem trze. Ktoś mi kiedyś powiedział, że to może być łożysko 5 biegu czy coś takiego...Ale jak to możliwe skoro nawet na luzie gdy skrzynia nie pracuje to łożysko trze.Zwariować idzie screwy.gif Przy większych silnikach nie ma tego problemu...W 900-ach nawet skrzynia nie jest zsynchronizowana niewiem.gif

Napisano

Jak najbardziej skrzynia jest zsynchronizowana smile.gif

Ja mam 120k km i ori sprzęgło, co prawda już jest na wykończeniu, ale myślę, że do 180k wyrobię się w 2 sprzęgłach smile.gif

Kolega kiedyś założył odwrotnie tarcze w ibizie i też mu coś trzeszczało a sprzęgło wyglądało na dobrze złożone, dopiero drugi raz jak zajrzał to połapał się o co chodzi.

Jeżeli jesteś pewien, że jest dobrze złożone i poziom oleju w skrzyni się zgadza to prawdopodobnie łożysko w skrzyni padło frown.gif

Napisano
  • Autor

> Jak najbardziej skrzynia jest zsynchronizowana

> Ja mam 120k km i ori sprzęgło, co prawda już jest na wykończeniu, ale myślę, że do 180k wyrobię się

> w 2 sprzęgłach

> Kolega kiedyś założył odwrotnie tarcze w ibizie i też mu coś trzeszczało a sprzęgło wyglądało na

> dobrze złożone, dopiero drugi raz jak zajrzał to połapał się o co chodzi.

> Jeżeli jesteś pewien, że jest dobrze złożone i poziom oleju w skrzyni się zgadza to prawdopodobnie

> łożysko w skrzyni padło

No ok ale jeżeli to by było łożysko w skrzyni to byłby chyba jakiś problem z biegami...a tu nic...wszystko lekka chodzi

Napisano

> No ok ale jeżeli to by było łożysko w skrzyni to byłby chyba jakiś problem z biegami...a tu

> nic...wszystko lekka chodzi

Bo jest to łożysko wałka i nie ma ono wielkiego wpływu na wbijanie biegów, po prostu szumi pod obciążeniem.

Napisano
  • Autor

> Bo jest to łożysko wałka i nie ma ono wielkiego wpływu na wbijanie biegów, po prostu szumi pod

> obciążeniem.

Dużo przy tym roboty jak by to chciał zrobić?...w sumie to już mi to wisi bo mam inne plany co do tego uno...Jednak wszystko zależy od $$$$ i od stanu blacharki, bo jak blacharka się okaże lipna to moje plany częściowo też. Ale mimo wszystko ciekawi mnie co to za usterka. dziś rozmawiałem już z 3 osoba co ma 900-tke i tez to samo faint.gif

Napisano

> Dużo przy tym roboty jak by to chciał zrobić?...w sumie to już mi to wisi bo mam inne plany co do

> tego uno...Jednak wszystko zależy od $$$$ i od stanu blacharki, bo jak blacharka się okaże

> lipna to moje plany częściowo też. Ale mimo wszystko ciekawi mnie co to za usterka. dziś

> rozmawiałem już z 3 osoba co ma 900-tke i tez to samo

Jak masz inne plany (pewnie zmiana silnika) to nie zawracaj sobie tym głowy.

Napisano
  • Autor

> Jak masz inne plany (pewnie zmiana silnika) to nie zawracaj sobie tym głowy.

No ja mam plany ale moi znajomi nie.Dlatego drażę ten temat.a pewny jestęś, ze to łożysko wałka?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.