Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kończący sie redukor ?

Featured Replies

Napisano

Witam !

Instalacja sekwencyjna Elpigaz Elisa. Listwa matrix HD344.

Reduktor ANA 04 zamontowany w 2005r przez poprzedniego właściciela (poprzedni reduktor padł przy 80tys km).

Obecnie auto ma prawie 210tys km , czyli na reduktorze przejechane jest około 130tys km smile.gif

Filterek gazu ciekły i lotny wymieniałem kilka miesięcy temu.

Listwa Matrix z powodu złej diagnozy kilka miesięcy temu została wymieniona na nową (winowajcą problemów była uszkodzona cewka).

Nie wiem czy to ma jakiś "wpływ" ale około 2 tygodnie temu zakładałem blokadę "zapłonu". Dziś pojechałem do "poprawki" bo była źle założona i trzeba długo kręcić było rozrusznikiem aby odpalił smile.gif

Ale dziś wracam sobie od elektryka. Przejechałem z kilkanaście kilometrów , korek , powoli ale w miare płynnie jadę i nagle zaczyna szarpać samochodem. Dodałem gazu i problem znikł i nagle silnik zgasł ...

Odpaliłem ponownie i dalej bez problemu pojechałem ...

Co do instalacji. Auto wkręca się na obroty dobrze , nic nie szarpie , jeździ bardzo dobrze.

Kilka dni temu wróciłem z trasy (autostrada) i auto jeździłlo bardzo ładnie ...

Jednakże dziś po raz pierwszy zgasło mi podczas jazdy.

Wczoraj podłączałem sobie instalkę pod komputer i patrzyłem na ciśnienie i przy obrotach jałowych ciśnienie wynosi około 1,06 i przy około 3000-4000obr ciśnienie waha się od około 1,06 d 0,95 , ale w większości jednak jest bliżej 1,05-1,07 ...

Tyle że robiłem "testy" na postoju ..

Zauważyłem też od pewnego czasu lekkie zwiększenie zużycie LPG i czasami czuję lekko LPG (obroty jałowe ?).

Jednakże większe zużycie LPG może też wynikać z większych korków , dużych upałów (klima na max) ...

Jak rozpoznać "padanie" reduktora ? Bo chyba jednak winowajcą jest reduktor (powoli kończy się ?)

Czy mogę wymienić (w razie czego jak padnie) reduktor na reduktor Magic III (tłokowy) ?

Obecnie w reduktorze nie mam zupełnie elektrozawora. Około rok temu miałem z nim problemy i serwis Elpigazu zdemontował go (mam jeszcze elektrozawór na butli i następny zamontowany na miedzianym przewodzie gazowym wraz z filterkiem).

Z tego co mi wiadomo reduktor Magic III nie posiada filterka ani elektrozaworu , więc musiałbym "oprzeć" się na elektrozaworze z filterkiem zamontowanym na przewodzie gazowym

PS. Znalazłem specyfikację ? reduktora ANA04 na stronie Elpigazu:

http://www.elpigaz.com/?p=/pl/menu/4/6/6

Wynika z niego że regulacja ciśnienia wynosi 0.83-0.95[bar].

Więc jak to możliwe że mam 1,07 bar ?

No chyba że coś Elpigaz źle podaje ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.