Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Signum 3.2 V6?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Ja z sąsiedniego IKL,

Chciałbym sie dowiedziec jeśli ktos posiada taką wersję signum 3.2 v6 jak to sie spisuje i ile pali przy normalnej jeździe?I czy ktoś może to zagazował to wtedy jaki koszt instalacji i jakie spalanie? Z góry dziękuje i pozdrawiam!

Napisano

> Witam!

> Ja z sąsiedniego IKL,

> Chciałbym sie dowiedziec jeśli ktos posiada taką wersję signum 3.2 v6 jak to sie spisuje i ile pali

> przy normalnej jeździe?I czy ktoś może to zagazował to wtedy jaki koszt instalacji i jakie

> spalanie?

Nie wiem, jak Signum, ale Oma kombi z tym silnikiem zżera od 11 do 20 l gazowni na 100 km w zależności od stylu jazdy.

Średnio można powiedzieć ok. 14. Nie jest więc źle waytogo.gif

Dane dotyczą wersji automat.

Za instalację płaciłem 2 lata temu 3000 zł. Oczywiście sekwencja tylko i wyłącznie. old.gif

Mam nadzieję, że to pomoże.

A tak w ogóle dlaczego Signum, a nie Oma?

Napisano
  • Autor

> A tak w ogóle dlaczego Signum, a nie Oma?

No bo troche nowsza...czy lepiej wyposażona?Pewnie nie wiele...i wizualnie jak dla mnie wygrywa signum:D.Dzięki za pomoc. smile.gif

Napisano

> No bo troche nowsza...

To prawda.

> czy lepiej wyposażona?Pewnie nie wiele...

Też prawda

> i wizualnie jak dla mnie wygrywa

> signum.

Wiadomo, gust jest jak d*pa, każdy ma swój biglaugh.gif Dla mnie już urodą w tym starciu Oma wygrywa w przedbiegach.

W Signum jest (jak dla mnie) jedna rzecz, która go dyskwalifikuje, szczególnie w połączeniu z takim silnikiem - FWD no.gif

> Dzięki za pomoc.

Polecam się 20.GIF

Napisano

Widzę że ktoś też planuje zamienić lanbordżini na tego SZATANA smile.gif

To samochód bardzo dynamiczny i atrakcyjny, lecz trzeba uważać by się nie naciąć. Silnik mechanicznie na ogół bezawaryjny, pomijając przypadki nadmiernego spalania oleju, problemy może sprawiać rozbudowana elektronika zwłaszcza przy niefachowo założonej instalcji lpg. Układ przeniesienia napędu - automat to ruletka, może się zepsuć (słynny problem z chłodnicą oleju), lecz nie jest to powiedziane że musi. Manual bezproblemowy, lecz uwaga - w autach nie oszczędzanych (a kto się oprze by nie pogonić ponad 200 koni) może zajść konieczność wymiany dwumasowego koła zamachowego. Co jeszcze... wymiana rozrządu to bardzo droga impreza.

Silnik w pełni gazowalny, lecz wymaga komponentów z wyższej półki. Co najmniej Stag 300 Premium, o szczegółach musiałbyś poczytać np. na Vectra Klub Polska. Jak komponenty instalacji będą za mało wydajne, samochód mocno straci na osiągach i będzie palił jak smok. Otarło mi isę o uszy, że zużycie gazu zawiera się pomiędzy 14 - 20 L zależnie od stylu jazdy.

> Witam!

> Ja z sąsiedniego IKL,

> Chciałbym sie dowiedziec jeśli ktos posiada taką wersję signum 3.2 v6 jak to sie spisuje i ile pali

> przy normalnej jeździe?I czy ktoś może to zagazował to wtedy jaki koszt instalacji i jakie

> spalanie? Z góry dziękuje i pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.