Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy kierownica się może "chować"

Featured Replies

Napisano

Jako, że jadąc do pracy, na odcinku 200 metrów dwukrotnie starano się mnie dziś zmusić do zmiany auta (a przynajmniej jego poszycia zewnętrznego) wrrr.gifpanic.giffacepalm.gif mam pytanie (nie wiem, czy nadaje się na techniczne, najwyżej proszę przenieść -nie trzeba tłumaczeń):

czy kierownica, maksymalnie wysunięta do środka kabiny, może pod dużym obciążeniem/siłą, wsunąć się do drugiej skrajnej pozycji?

Miałem gwałtowne hamowanie i jedną ręką trzymając kierownicę niejako "zaparłem się" o nią, drugą walnąłem w klakson. I w tym momencie kierownica "wsunęła" się "do końca" (ale IMHO w zakresie standardowej regulacji). Nie wiem, czy to jakieś niedopatrzenie producenta (przecież to zmienia położenie poduszki w razie jej wypalenia), "ficzer"/mechanizm bezpieczeństwa (może poduszka jest obliczona na to, a chowanie kierownicy zapobiega złamaniu rąk), czy też może coś wyłamałem/wykrzywiłem?

Po zdarzeniu odblokowałem regulację, przywróciłem kierownicę do "mojej" pozycji, zablokowałem i spróbowałem znów ją "wsunąć" i przy odpowiednio dużej sile -udało się tongue.gif Do tej pory wydawało mi się, że tak się nie da, ale też nigdy nie robiłem takiego "testu"...

Więc krótko jeszcze raz pytanie -tak ma być, tak ma nie być ale TTTM, czy jednak coś popsułem?

W niedługim czasie i tak wybieram się do ASO, ale może wiecie/podpowiecie coś już teraz.

Napisano

Też tak miałem w DUCATO, ASO załatwiło sprawę coś tam dokręcili.

Napisano

> Ewidentnie być tak nie może.

Może, mało tego jeżeli ktoś codziennie przeprowadza regulację kierownicy to po kilku latach sama lub przy udziale niewielkiej siły zaczyna opadać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.