Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy kupiłem dobry pasek rozrządu??

Featured Replies

Napisano

Witam!! dzis zabrałem sie do wymiany paska rozrządu wraz z pompą wody i oczywiście przy okazji chciałem dokonac wymiany płynu chłodzacego. Wszystko szło OK do czasu az przyjrzałem się jak wygląda stary a jak nowy pasek. Otóz stary pasek ma kształt żąbków u góry "ścięty" z widocznym rowkiem na całej długości zęba, nowy natomiast ma kształt ząbków u góry "półokrągły" i nie ma rowku na żębie. Ilość zębów taka sama po 190 szt. oraz długośc pasków również taka sama. Oczywiście nowy pasek miał pasować bo tak mówia numery na pudełku. Pacjent Opel Vectra C 1.9 CDTI z 2005r. Stary pasek na zdjęciu jest brązowy, nowy pasek ma kolor czarny. I co zakładać???

http://img685.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img685/5710/014az.jpg

Napisano

Zapewne chodzi o pasek Gates ??? Miałem podobną sytuację przy wymianie rozrządu w Golfie. Gośc w sklepie dał mi pasek z innym kształtem zębów niż był w aucie, reszta identycznie. Inna była też cena - pasek ze "starym kształtem" zębów kosztował 65zł, a z nowym 35zł. Jednak zdecydowałem się założyc ten droższy i taki jak był oryginalnie

Napisano
  • Autor

> Zapewne chodzi o pasek Gates ???

Dziś udałem się jeszcze raz do IC z numerami paska rozrządu jakie dał mi miły pan w serwisie Opla

zlosnik.gif. Tym razem dostałem pasek taki sam jak miałem w aucie. Warto więc mieć poprawkę na to co oferują nam sprzedawcy old.gif. Można temat zamknąć!

Napisano

Ja z kącika obok.

Pasek stary mialeś pokryty teflonem, ponieważ silniki rodziny JTDm/CDTi/TiD oryginalnie maja takie paski.

W zamienniku już nie koniecznie.

Kiedy pasek był nowy to miał kolor biały od środka.

W najbliższym czasie postaram się popisać trochę również na temat Opli.

Pozdrawiam. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.