Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmieniarka CD - Pomocy!!

Featured Replies

Napisano

Witam,

Kupilem własnie upragnione Bravo i pierwsza inwestycja to zapewnienie sobie odtwarzacza CD w aucie. Mam to podstawowe radio - straszne badziewie. Chce kupić radio fiatowskie z mozliwoscia podłączenia zmieniarki ( chce mieć jednak firomowe radio w desce-wiadomo-złodzieje ). Tu dwa pytania

1. Czy jesli miałem radio bez mozliwosci podłączenia zmieniarki to w aucie nie ma instalacji do zmieniarki i musze ciągnąć kable do bagażnika?

2. Czy do tego radia można podłączyć byle zmieniarke czy jakiś konkretny model/modele ( jeśli tak to jakie? ). ]

3. Czy coś powinienem jeszcze ważnego wiedzieć na ten temat?

Dobra, to były trzy pytania:)

Napisano

> Witam,

witaj !

> Kupilem własnie upragnione Bravo

no cóż mówi się trudno ........................ 270751858-jezyk.gif

i pierwsza inwestycja to zapewnienie

> sobie odtwarzacza CD w aucie. Mam to podstawowe radio - straszne

> badziewie. Chce kupić radio fiatowskie z mozliwoscia podłączenia

> zmieniarki ( chce mieć jednak firomowe radio w

> desce-wiadomo-złodzieje ).

model H się kłania ok.gif

Tu dwa pytania

> 1. Czy jesli miałem radio bez mozliwosci podłączenia zmieniarki to w

> aucie nie ma instalacji do zmieniarki i musze ciągnąć kable do

> bagażnika?

raczej tak, choć czasami koledzy znajdowali kabel fabryczny mimo braku zmianiarki

> 2. Czy do tego radia można podłączyć byle zmieniarke czy jakiś

> konkretny model/modele ( jeśli tak to jakie? ). ]

konkretne modele - głównie grundig MCD 30, 36, 40, podchodzą też innych firm ( fisher, czy roadstar ), ale głowy za to nie daję

> 3. Czy coś powinienem jeszcze ważnego wiedzieć na ten temat?

nastaw się na polowanie - powodzenia

Napisano

> Witam,

> Kupilem własnie upragnione Bravo i pierwsza inwestycja to zapewnienie

> sobie odtwarzacza CD w aucie. Mam to podstawowe radio - straszne

> badziewie. Chce kupić radio fiatowskie z mozliwoscia podłączenia

> zmieniarki ( chce mieć jednak firomowe radio w

> desce-wiadomo-złodzieje ). Tu dwa pytania

> 1. Czy jesli miałem radio bez mozliwosci podłączenia zmieniarki to w

> aucie nie ma instalacji do zmieniarki i musze ciągnąć kable do

> bagażnika?

> 2. Czy do tego radia można podłączyć byle zmieniarke czy jakiś

> konkretny model/modele ( jeśli tak to jakie? ). ]

> 3. Czy coś powinienem jeszcze ważnego wiedzieć na ten temat?

> Dobra, to były trzy pytania:)

Witam!

musisz mieć radio H żeby zmieniareczka smigała.

Napisano
  • Autor

> raczej tak, choć czasami koledzy znajdowali kabel fabryczny mimo

> braku zmianiarki

A gdzie go szukac?

A propos kabli to słyszałem ze w tych autach są jakieś problemy z podłączeniem głośników tylnych ( że niby kable jakoś są nie podpięte czy cóś). Wiecie coś o tym?

Tak sie własnie zaczynam zastanawiać nad tym radiem Na allegro wprawdzie są modele H (ok. 150zł) i te zmieniarki (ok. 300zl ), ale za te kwote to już można kupić jako takie radio z mp3...

Napisano

> A gdzie go szukac?

> A propos kabli to słyszałem ze w tych autach są jakieś problemy z

> podłączeniem głośników tylnych ( że niby kable jakoś są nie

> podpięte czy cóś). Wiecie coś o tym?

> Tak sie własnie zaczynam zastanawiać nad tym radiem Na allegro

> wprawdzie są modele H (ok. 150zł) i te zmieniarki (ok. 300zl ),

> ale za te kwote to już można kupić jako takie radio z mp3...

Słuchaj chcesz porzadny sprzet i nie spierdzielic wnetrza, to zrob tak jak ja mam wink.gif

A więc ad182h2 + zmieniara +wzmacniacz+hertz+kenwood :D wlasnie koncze juz zakladnie, mam juz gotowy zrobiony tyl i mozna serio zagluszyc troche okolicy !!!! a ze wzmaka jestem zadowoalny jak nic, jakie bajerki mozna robic to glowa boli, w zalaczniku fota wzmaka 270751858-jezyk.gif

post-55238-14352466373291_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> A więc ad182h2 + zmieniara +wzmacniacz+hertz+kenwood :D wlasnie

Z t ym wbrew pozorom nie bedzie problemu. H2 jest dosc czeste na allegro.

> koncze juz zakladnie, mam juz gotowy zrobiony tyl i mozna serio

> zagluszyc troche okolicy !!!!

Wiesz, słycham raczej jazzu wiec nie sądze zebym chciał zagłuszać tym pół dzielnicy:). Zalezy mi bardziej na infromacji z serii: co gdzie znaleźć i co gdzie podpiąć (przede wszystkim gdzie szukać kabli ). Zestaw H2+zmieniarka+4głosniki. A i pojawia się jeszcze jeden ból. Gdzie zamontować zmieniarkę? W pod półkę raczej sie nie wkręci, w oparcia siedzen tez ( bo nieraz potrzaba złożyć. W podłogę tak sobie, bo nieraz podnosi sie ją. Chyba że można tak niezobowiązująco przykręcić ją do podłogi?

Napisano

> Gdzie zamontować zmieniarkę?

U mnie zmieniara byla zamontowana pod siedzeniem pasazera.

Napisano

> Z t ym wbrew pozorom nie bedzie problemu. H2 jest dosc czeste na

> allegro.

> Wiesz, słycham raczej jazzu wiec nie sądze zebym chciał zagłuszać tym

> pół dzielnicy:). Zalezy mi bardziej na infromacji z serii: co

> gdzie znaleźć i co gdzie podpiąć (przede wszystkim gdzie szukać

> kabli ). Zestaw H2+zmieniarka+4głosniki. A i pojawia się jeszcze

> jeden ból. Gdzie zamontować zmieniarkę? W pod półkę raczej sie

> nie wkręci, w oparcia siedzen tez ( bo nieraz potrzaba złożyć. W

> podłogę tak sobie, bo nieraz podnosi sie ją. Chyba że można tak

> niezobowiązująco przykręcić ją do podłogi?

Ja wszystko mam pod siedzeniem z tyłu ! elegancko pasuje, zmieniarka z lewej strony wzmak na srodku poniewaz jest sporych rozmiarow, kabelki wszytskie nowe pociagnolem smile.gif i kosztowalo to naprawde sporo roboty ale warto !! Ja h2 na allegro za czesto nie widuje ostatnio byly 2 ale mialy wady, ale jak chcesz to inwestuj tylko w H2 jest duzo lepsze od H1, zobacz chociaż na sam wyświetlacz jest większy bardzie czytelniejszy, H2 ma fukcnje IS i ogólnie jest szybsze i lepsze w obsłudze od H1.

A przewody puscisz sobie po bokach, odkrecasz tylko przy drzwiach 2 plastiki i gra, a od radia puscic przewody to pikus bynajmniej dla mnie juz 270751858-jezyk.gif, teraz znam każdy zakamarek i kabel na pamięć palacz.gif jak co wal odpisze jak bys co nie wiedzial

Napisano

Pepas a jak ciągnełeś kabel do wzmaka od akku??

Napisano

> Pepas a jak ciągnełeś kabel do wzmaka od akku??

Heh to wyższa szkoła jazdy, musialem udać sie po pomoc po brackiego, a wiec schylasz sie pod kierownice ( 270751858-jezyk.gif nie świntuszyć ) i kolo pedału sprzęgła oczywiście wyżej niż pedał ) idzię wiązka przewodów w otulinie i jakis tam kabel.

To wszycho idzie przez jedną gumę, wziołem śrubokręt i przebiłem sie od strony silnika, guma znajduje sie koło płynu od klacków hamulcowych, nastepnie brachol wlozyl kabel ( 10kwadrat wiec gruby i sie meczylismy z 15 minut ) ino nie chcial przejsc ta guma dosyc twarda jest, wiec wbil sruborket (plaski of course ) w konncowke kabla i jakos to przepchal a reszta poszla jak po maśle, jednak troszke to kosztuje siły crazy.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie zmieniara byla zamontowana pod siedzeniem pasazera.

A była przykręcona do siedzenia czy do podłogi?

Pepas: mówisz ze w siedzeniu? tzn pod siedziskiem? nie zaszkodzi jej jesli ktoś tam bedzie siedział? no i magazynek chyba cięzko wyjąć

Napisano

> A była przykręcona do siedzenia czy do podłogi?

> Pepas: mówisz ze w siedzeniu? tzn pod siedziskiem? nie zaszkodzi jej

> jesli ktoś tam bedzie siedział? no i magazynek chyba cięzko

> wyjąć

Luziiik elegancko pasuje a ma nawet luz miedzy siedzeniem no chyba ze hipopotama woziszz tylu 270751858-jezyk.gif, ja rzadko kogos tam woze ale jest ok, jezeli chodzi o magazynek to zero problemu nie mam jej nawet przykrecone wiec wiadomo, ale i tak w maju jak bedzie już ładna pogoda to zabuduje bagaznik i wtedy wszytsko z pod siedzenia zniknie smile.gif

Napisano

> A była przykręcona do siedzenia czy do podłogi?

> Pepas: mówisz ze w siedzeniu? tzn pod siedziskiem? nie zaszkodzi jej

> jesli ktoś tam bedzie siedział? no i magazynek chyba cięzko

> wyjąć

Pod szynami fotela przykrecone byly dwa plaskowniki, do ktorych przykrecona byla zmieniara. Jak odsuniesz fotel na maksa do tylu, to zobaczysz te sruby. Wystarczy je odkrecic, podniesc delikatnie fotel wraz z szynami i wsunac dorobione plaskowniki smile.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Jesli chodzi o zmien iarki to na bravo owners organisation znalazłem takie ciekawe informacje odnoścnie pasujących zmieniarek i kabla do nich , który w pierwszych modelach był ponoć wbudowany bez względu na to czy samochod miał zmieniarke czy jej nie miał...natomiast potem wiadomo oszczędności....

szczególy ponizej:

"The only new CD changers that will directly fit to the Bravo/a head units are the Grundig MCD-46 and the SONY CDX-T69. If you have a MK1 Bravo/a then the likelyhood is that the cable will already be in the car. It will run from behind the glovebox to the boot and will be left dangling in a grey foam casing.

If you have a MK2 Bravo/a, Fiats saved millions by not installing the cable directly. You will have to install one yourself .

a

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.