Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z syreną, brak sygnału dźwiękowego

Featured Replies

Napisano

Witajcie !

Pojawił się u mnie problem z dźwiękiem w alarmie. Tzn. przy kliknieciu pilotem nie ma dźwięku uzbrajającego ani wyłączającego są tylko sygnały świetlne. Światełkami mruga ale nie ma dźwięku. Stało sięto dosłownie w momencie wyjezdzam spod bloku dziala, jade 10 min parkuje probuje wlaczyc alarm wlaczyl sie ale tylko oznajmil to mrugnieciem swiatelek bez dzwieku. Tak samo jak jest uzbrojony i otwieram go to mruga swiatlami ze ktoos sie wlamuje ale nie ma dzwieku. Przypuszczam ze to cos z syrena ale nie bardzo wiem jak ona wygląda. Prosilbym o zdjecia zawartosci pod maska z zaznaczonymi przykladowymi syrenami. Od razu mowie ze nie wiem jaki to alarm. Jeszcze powiem tyle ze ladowalem akumulator wczoraj ale jak wpialem go to alarm dzialal takze raczej to zwiazku z tym nie ma, chyba....

Napisano

> dzialal takze raczej to zwiazku z tym nie ma, chyba....

Pbejrzyj wszystkie dodatkowe kabelki popodpinane do klem, bo może jednak ma coś wspólnego... przy zakładaniu aku mógł sie jeszcze trzymać, a później mógł odpaść...

Napisano

Szukaj syreny pod maską i zobacz czy kable nie odpadły, i czy masz dodatkowego wyjca od syreny czy alarm korzysta z sygnału dźwiękowego auta?

Jak znajdziesz to po kabelkach idziesz i szukasz gdzie coś jest podejrzanego. Mi to wygląda na zaśniedziały konektor albo odpadnięty kabel.

Napisano

Przy autoalarmie FOX Bambino syrena znajduje się w jednej obudowie z alarmem i jej nie widać.

Napisano
  • Autor

> Szukaj syreny pod maską i zobacz czy kable nie odpadły, i czy masz dodatkowego wyjca od syreny czy

> alarm korzysta z sygnału dźwiękowego auta?

> Jak znajdziesz to po kabelkach idziesz i szukasz gdzie coś jest podejrzanego. Mi to wygląda na

> zaśniedziały konektor albo odpadnięty kabel.

Syrene namierzylem taki okragly walec z gumowa górą. Kabelki przylegaja. Co lepsze sprawdzilem czujnikiem nawet i jest normalnie faza na nich. Zastanwiam sie czy sama syrena w sobie nie jest walnieta.

Napisano

Jeżeli dochodzi do syreny 12V + i -, a jej nie słychać to zapewne padła.

Napisano

> Jeżeli dochodzi do syreny 12V + i -, a jej nie słychać to zapewne padła.

Jeśli syrena jest 2 przewodowa... bo może mieć + i - z aku a sygnał wyzwalania tylko podawany z centralki...

Napisano

> Jeśli syrena jest 2 przewodowa... bo może mieć + i - z aku a sygnał wyzwalania tylko podawany z

> centralki...

Racja, nie pomyślałem o tym.

Napisano
  • Autor

> Jeśli syrena jest 2 przewodowa... bo może mieć + i - z aku a sygnał wyzwalania tylko podawany z

> centralki...

Więc tak faza jest o dziwo na obu przewodach. I teraz zastanwiam sie czy zero sobie bierze z obudowy, i syrena jest walnieta i po prostu nie dziala. Czy cos jest nie teges i na jednym przewodzie powinno byc 0. Mam praktycznie taka sama syrene jak ta : http://allegro.pl/syrena-alarmu-oryginal-ford-mondeo-mk3-focus-i1188192207.html tylko u mnie sa 2 styki.

A tu dodaje linki ze zdjeciami z pod mojej maski syreny i przewodzikow do niej zrobione przed chwila :

http://img820.imageshack.us/gal.php?g=20100909.jpg

Jakby sie nie chcialo otworzyc po kliknieciu na zdjecie to dajcie play as slideshow i tam nawigacja strzalkami strony.

Jakies sugestie ?

Napisano

Według mnie to jest zwykły klakson. Odłącz te przewody, a podłącz prosto z akumulatora + i - 12V, jeżeli zagada to problem leży w alarmie lub w przewodach. Albo trzeba będzie nową syrenę zapodać jak tamta będzie padnięta.

Napisano
  • Autor

> Według mnie to jest zwykły klakson. Odłącz te przewody, a podłącz prosto z akumulatora + i - 12V,

> jeżeli zagada to problem leży w alarmie lub w przewodach. Albo trzeba będzie nową syrenę

> zapodać jak tamta będzie padnięta.

Tzn. wedlug Ciebie to nie jest syrena tylko klakson ?

Napisano
  • Autor

> Tzn. wedlug Ciebie to nie jest syrena tylko klakson ?

Sprawdzilem i faktycznie to jest klakson. Alarmu nie moge namierzyc :/ tzn. syreny nie wiem czy nie jest schowana gdzies u góry gdzies w profilu przedniej wycieraczki. W sumie to mi ten alarm niepotrzebny ale nie lubie jak cos jest i nagle tego nie ma grrr wrrr.gif

Napisano

Na początku napisałem, że jeżeli to jest autoalarm FOX Bambino to syrena jest w jednej obudowie z alarmem i jej nie widać.

Napisano
  • Autor

> Na początku napisałem, że jeżeli to jest autoalarm FOX Bambino to syrena jest w jednej obudowie z

> alarmem i jej nie widać.

No i generalnie tak jest chyba. I przypuszczam ze to syrena jest walnieta. Nie wiem jak sie za to zabrac szczerze powiem.

Napisano

> No i generalnie tak jest chyba. I przypuszczam ze to syrena jest walnieta. Nie wiem jak sie za to

> zabrac szczerze powiem.

Musiałbyś spróbować dostać się do środka obudowy i sprawdzić czy walnięty jest alarm, czy tylko syrena.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Musiałbyś spróbować dostać się do środka obudowy i sprawdzić czy walnięty jest alarm, czy tylko

> syrena.

Sprawdzone, syrenka w podszybiu byla. Walnieta syrenka :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.