Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o wymianę tłumika..

Featured Replies

Napisano

Witam, zastanawiam się czy da się samemu wymienić tłumik końcowy ? W 'domowych' warunkach. Może ktoś wymieniał i może posłużyć radą co i jak.

Napisano

> Witam, zastanawiam się czy da się samemu wymienić tłumik końcowy ? W 'domowych' warunkach. Może

> ktoś wymieniał i może posłużyć radą co i jak.

Rozważania w temacie "rury" oink.gif były tu: NACIŚNIJ MNIE . wink.gif

Napisano

> Witam, zastanawiam się czy da się samemu wymienić tłumik końcowy ? W 'domowych' warunkach. Może

wymieniał, bez kanału, czyli zdjąć tylne lewe koło, dodatkowo dobrze psiknąć czymś na poluzowanie rur, kupić nową obejmę i wieszaki waytogo.gif

Napisano

da sie bez problemu

bez kanalu

bez zdejmowania kol

bez innych kombinacji

ale..... jezeli masz zapieczony w miejscu laczenia z rura to moze byc ciezko - i to wg mnie jest jedynym utrudnieniem jakie moze czynic wymiane tlumika samemu bezsensowna - bo za pare zloty pierwszy lepszy warsztat ci wymieni i zajmie mu to 15 minut

Napisano

> da sie bez problemu

> bez kanalu

> bez zdejmowania kol

> bez innych kombinacji

gdyby nie zapieczenie, nie zdejmowałbym koła wink.gif

> ale..... jezeli masz zapieczony w miejscu laczenia z rura to moze byc ciezko - i to wg mnie jest

> jedynym utrudnieniem jakie moze czynic wymiane tlumika samemu bezsensowna - bo za pare zloty

> pierwszy lepszy warsztat ci wymieni i zajmie mu to 15 minut

a to dużo zależy od metropolii, u mnie chcieli 50-80pln za wymianę, więc wyszło,

że sam zrobiłem w pół godziny bez fachowej wiedzy i narzędzi grinser006.gif

Napisano

(...)

> ale..... jezeli masz zapieczony w miejscu laczenia z rura to moze byc ciezko - i to wg mnie jest

> jedynym utrudnieniem jakie moze czynic wymiane tlumika samemu bezsensowna - bo za pare zloty

> pierwszy lepszy warsztat ci wymieni i zajmie mu to 15 minut

To prawda. W norauto przez szybkę podglądałem, jak mechanik wymieniając mi tłumik, nieźle się napocił z demontażem starego.

Tak zauważyłem, że przed montażem nowego, łączenie rur wysmarował jakąś pastą z tubki... z tym, że nie wiem co to jest. grinser006.gif

Napisano

> Tak zauważyłem, że przed montażem nowego, łączenie rur wysmarował jakąś pastą z tubki... z tym,

> że nie wiem co to jest.

Pasta do montażu tłumika. Z jednej strony ułatwia nasadzenie, a później pełni rolę uszczelniacza (utwardza się pod wpływem temperatury).

Napisano

> (...)

> To prawda. W norauto przez szybkę podglądałem, jak mechanik wymieniając mi tłumik, nieźle się

> napocił z demontażem starego.

> Tak zauważyłem, że przed montażem nowego, łączenie rur wysmarował jakąś pastą z tubki... z tym,

> że nie wiem co to jest.

dupa nie mechanik - jezeli tylko widzi ze nie schodzi na piechote to palnik i nie ma si eco meczyc

ta pasta to pasta uszczelniajaca

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.