Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MW 1.9 8V 120 bez DPF

Featured Replies

Napisano

Witam,

Rozgladam sie za stilo MW 1.9 8V 120, ale nigdzie nie moge znalesc informacji jak rozpoznac czy dana wersja ma filtr DPF, czy tez nie.

Ksiazka serwisowac podaje dwie wersje multiwagona 1.9 Multijet 8V :

Kod typu silnika - Kod nadwozia

192A8000 - 192CXS1A 41B

192B4000 - 192CXU1A 47 (Wersje na specyficzne rynki)

Czy ktos moze sie orientuje czy po tych kodach slinka/nadwozia mozna okreslic ktora wersja stilo mw ma DPF ?

Sprawidzlem sobie to dla Cromy i tam jest wszysko w ksiazce na temat wyposazenia w DPF.

dzieki

Rafal

Napisano

Można to odczytać z kodu nadwozia wersja 1,9 8V z DPF ma kod 194AXB1B 02, a bez DPF różni się tylko tym że na końcu jest jeszcze litera B, a 16V z DPF ma kod 194AXC1B 03C, a bez ma na końcu zamiast litery C literę D.

Napisano
  • Autor

> Można to odczytać z kodu nadwozia wersja 1,9 8V z DPF ma kod 194AXB1B 02, a bez DPF różni się tylko

> tym że na końcu jest jeszcze litera B, a 16V z DPF ma kod 194AXC1B 03C, a bez ma na końcu

> zamiast litery C literę D.

Dzieki Mar_Co za odpwiedz ale to sa numery dla Cromy (194), tak jak mowie w kasiazce cromy jest wsztstko opisane.

Mi jedank chodzi o stilo (192), mam rozumiec ze wresja Stilo MW bez DPF to: 192CXS1A 41B ???

dzieki

Napisano

mam rozumiec ze wresja Stilo MW bez DPF to: 192CXS1A 41B ???

> dzieki

Tak jest ok.gif

jakiś tekst

Napisano

Po prostu wsadz głowę pod auto i zobacz czy na środku auta (pod lewarkiem biegów) jest dupna puszka z wychodzącymi czujnikami (3szt). Możesz też pod komorą sprawdzic czy jest czujnik ciśnienia różnicowego.

Pozdro

Napisano

> Witam,

> Rozgladam sie za stilo MW 1.9 8V 120, ale nigdzie nie moge znalesc informacji jak rozpoznac czy

> dana wersja ma filtr DPF, czy tez nie.

> Ksiazka serwisowac podaje dwie wersje multiwagona 1.9 Multijet 8V :

> Kod typu silnika - Kod nadwozia

> 192A8000 - 192CXS1A 41B

> 192B4000 - 192CXU1A 47 (Wersje na specyficzne rynki)

> Czy ktos moze sie orientuje czy po tych kodach slinka/nadwozia mozna okreslic ktora wersja stilo mw

> ma DPF ?

> Sprawidzlem sobie to dla Cromy i tam jest wszysko w ksiazce na temat wyposazenia w DPF.

> dzieki

> Rafal

Słuchajcie, a są jakieś problemy z DPF w STILONACH MultiJetach ?

Bo ja mam wersję z DPF i tak się trochę niepokoję jak czytam, że ktoś szuka auta koniecznie bez DPF...

Wyczytałem w necie, że wolna jazda po mieście z częstymi wyłączeniami silnika może powodować, że użytkownik przerwie proces dopalania cząstek stałych w wyniku czego może pojawiać się ON w oleju ( o czym poinformuje kontrolka na tablicy wskaźników nakazująca wymianę oleju ).

Moja mama w Toyocie Avensis 2.0 D4-D doprowadziła kiedyś do sytuacji zapchania filtra cząstek stałych. Ale nie ma się co dziwić, jak jej średnie spalanie wychodziło 3,9 - 4,2 l/100 km !!! smile.gif

Jak widać ze zbyt oszczędną jazdą nie ma co przesadzać smile.gif

Napisano

> Słuchajcie, a są jakieś problemy z DPF w STILONACH MultiJetach ?

Problem silników z DPF które jeżdzone są głownie w miejskich korkach dotyczy wszystkich marek nie tylko Fiata.

IMHO: Jak jeździsz w mieście to nie kupuj DPF-a.

Napisano

> Problem silników z DPF które jeżdzone są głownie w miejskich korkach dotyczy wszystkich marek nie

> tylko Fiata.

> IMHO: Jak jeździsz w mieście to nie kupuj DPF-a.

Naszczęście mam cykle mieszane: połowa miasto, połowa wiocha smile.gif

Napisano

Nie dramatyzujcie juz tak z tym dpfem, to nie jest śmierdzące jajo przecież...

Da się z tym jeździc, także z mocnym softem zlosnik.gif a jak się zdupczy (czas tego jest policzony) po prostu się wyrzuca z softu i wydechu i po problemie... Dzień zabawy i auto kopci jak na diesla przystało.

Pozdro.

P.S Problem DPFu istnieje, faktycznie ale szczegolnie w autach z przebiegiem komisowym 150-170k (realia + 100 i więcej); uzytkujac auto na mego krótkich odcisnkach można to ustrojstwo zabic szybko...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.