Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przewód hamulcowy

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich po długiej nie obecności

mam taki problemik ze swoją sienką że skorodował mi przewód hamulcowy ten który leci pod autem. diagnosta na stacji kazał mi go wymienić a w sklepie mają tylko na metry, i z tą właśnie moje pytanie czy nie wiecie jakiej długości powinien być ten przewód, tak mniejwicej 4-5m czy więcej.

i takie jeszcze jedno pytanko czy nie wiecie gdzie można znaleść zdięcia do manuali wżuconych na naszym forum może gdzieś te manuale są na innych forach???

i ostatnia rzecz czy macie może jakiegoś linka do epera????

pozdrawiam

pul69

Napisano

w palio przewód od abs do belki to z 4,3 m. Ja kupowalem 4,5 i stykło pięknie.

Hamulce się pisze a nie Chamulce grinser006.gif

eper

jest jeszcze roznica w koncowkach gwintowanych przy absie jak masz. Ja musiałem dokupowywać nypel i uszczelke miedzianą

Napisano
  • Autor

ja mam bez ABS czyli 5m starczy na banq;)

dzięki za info

jak macie jeszcze jakieś rady albo uwagi to z góry dzięki

Napisano

> ja mam bez ABS czyli 5m starczy na banq;)

> dzięki za info

> jak macie jeszcze jakieś rady albo uwagi to z góry dzięki

ciężko będzie go przechlupnąc z prawej strony komory silnika na lewą do pompy, ale jest to wykonalne.

Ja przy swoim 1,2 musiałem se deko nagimnastykować, ale da się. Napewno nie będzie to juz jak z fabryki. Jeszcze dodatkowo naciągłem na przewody w komorze silnika wężyk coby gdzieś się nie ocierały i nie przetarły.

5 metrów to nawet zadługo może być. Ja przy 4,5 musiałem duże łuki robić coby gdzieś to zmieścić.

w puntoI jest fajnie rozwiązane bo pod podłogą na środku jest łączenie więc w razie jakby co nie trzeba całości wymieniać.

Napisano

Tez można złączyć przewody na środku, w tunelu środkowym, porostu się je obcina i łączy nowym przewodem. Oczywiście trzeba mieć specjalne narzędzia do zarabiania przewodów, myślę, że ta metoda jest najlepsza, bo w komorze silnika strasznie jest ciężko te przewody ułożyć, a ta cześć przewodów od komory raczej nie gniją i są dobrym stanie, gorzej w okolicy zbiornika. Pamiętaj, że przewody są oddzielnie na dwa koła. A i jeszcze jedno, wymień sobie przewody te, które biegną od elastycznych przewodów do cylinderków, te na wahaczu, są też już na pewno w nie najlepszym stanie, właśnie mi w sobotę pękną jeden, ten który nie wymieniłem jakieś dwa lata temu po takiej akcji do której ty się przymierzasz. Przy cylinderki to porostu była bibułka nie przewód. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce z przodami.

Napisano

ja to cały tył wymianiałem przy okazji wyciągania belki tylnego zawieszenia.

Może były u mnie znośne przewody (no problem z odkręceniem więc ciełem) i wolałem odrazu wsio zmienić.

Kiedyś mój ojciec był na przeglądzie z CC i jak tlyko wyjechał ze stacji diagnostycznej to pedał hamulcowy chlup w podłoge. Potem okazało się że elastyczny przewód się przetarł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.