Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtryski Valtek Czerwony nowe vs regeneracja

Featured Replies

Napisano

Witam

Pytam doświadczonych w temacie.

Jak mają sie w/w wstryski względem siebie?

Nowa listwa kosztuje około 130zł. Materiały potrzebne do regeneracji jednej listwy to około 50zł

róznicza 80 zł na listwie a że mam takie dwie, to już daje kwote 160zł, wiec jest się nad czym zastanowić.

Wiec radzicie wymienić, czy sobie zregenerować?

PS. Posiadam urządzenie do kalibracji skoku tłoczka, wiec nie bedzie nic na "OKO".

Napisano

> Wiec radzicie wymienić, czy sobie zregenerować?

Wymienić te elektrozawory na wtryskiwacze.

Np. Keihin, Matrix albo nowe valteki typ 34.

Napisano

> 8 postów nizej : Post o tym samym...

No nie zupelnie- tamten post dotyczyl zóltych valteków. Czerwone sa najbardziej trwale

Napisano

> Wymienić te elektrozawory na wtryskiwacze.

> Np. Keihin, Matrix albo nowe valteki typ 34.

Jesli koledze wszystko dzialalo a po prostu wtryskiwacze sie skonczyly po kilkudzieszieciu tys. km to po co zamieniac? Oczywiscie pytanie po ilu km mu sie skonczyly - tzn czy byl zadowolony z ich trwalosci,

Napisano

> No nie zupelnie- tamten post dotyczyl zóltych valteków. Czerwone sa najbardziej trwale

Faktycznie roznica , to jak psia kupa po chappi i po kosciach. Jedna biala druga , brazowa jednak to nadal kupa no.gif

Napisano

> Faktycznie roznica , to jak psia kupa po chappi i po kosciach. Jedna biala druga , brazowa jednak

> to nadal kupa

Bobrze, że moje wtryski tego nie wiedzą i latają aż miło od 40kkm grinser006.gif

Napisano

> Bobrze, że moje wtryski tego nie wiedzą i latają aż miło od 40kkm

40kkm szalenstwo hahaha.gif

Napisano

> 40kkm szalenstwo

No co ty, przecież to guano. Ponarzekaj jeszcze grinser006.gif

Napisano

> No co ty, przecież to guano. Ponarzekaj jeszcze

Czerwone często do 70 tys. dobijają. Jak za taką śmieszną cene to rzeczywiście szaleństwo zlosnik.gif

Napisano

> No co ty, przecież to guano. Ponarzekaj jeszcze

Gowno jakie jest kazdy widzi - na co tu narzekac ? hmm.gifgrinser006.gif

Koniec spamowania ok.gif

Napisano

> Faktycznie roznica , to jak psia kupa po chappi i po kosciach. Jedna biala druga , brazowa jednak

> to nadal kupa

Nie masz racji Kolego.

Napisano

> Gowno jakie jest kazdy widzi - na co tu narzekac ?

> Koniec spamowania

Merytorycznie prezentujesz poziom jak zawsze hehe.gif

Napisano

Ja uważam, że jeśli nie miałem problemów z tymi wtryskami, a ich trwałośc jest wg. Ciebie zadowalająca to ja nie widzę problemu w zregenerowaniu ich za 100pln.

Ja sam mam pod maską 8 takich "gówienek". Założone tym, czasowo (aż przyjdą jakieś lepsze) zostały do tej pory, już ponad 40kkm. Nie ma z nimi problemów, poza tym, że po jakichś 30kkm robiłem ponowną kalibrację (na sterowniku, nie mechanicznie). Jak się wysypią, to nie założę takich samych, chcę coś, do czego nie będę się musiał w ogóle dotykac przez powiedzmy 100kkm, no i jestem ciekawy, czy rzeczywiście 4x droższe wtryski są lepsze. Na pewno napiszę na forum czy coś się zmieniło.

Napisano

Ja swoje Valteki wymieniłem. Generalnie nie miałem większych problemów z nimi. W zimie trochę miały problem przy przełączaniu w mrozach. Jak się ociepliło było dobrze. Ale przejechałem się na benzynie i zauważyłem ogromną różnicę w dynamice auta. Obecnie mam zamontowane wtryski Hana 2000. Różnic w dynamice brak i troszkę spalanie spadło.

Napisano

Ja jeszcze nie wiem na co wymieni te valteki. Znajomy gazownik proponuje magicjety, ja myślałem o keihin, ale to już spory wydatek, bo potrzebuje 8. mam u siebie starego staga300 i minimalne czasy wtrysku na poziomie 3,5ms.

Napisano

MagicJet to też nie jest dobry wybór. Co do Kehin to zamiast nich właśnie Hana 2000. Bardzo podobna budowa i jakość. Poczytaj sobie. Niestety coś za coś. Ja za 4 wtryski + listwa + przejściówka wiązki z Valteka na Hana, zapłaciłem 600 zł

Napisano

> Ja jeszcze nie wiem na co wymieni te valteki.

Pomyśl o nowych valtekach typ 34.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.