Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kierunkowskazy

Featured Replies

Napisano

Od dwóch tygodni auto stoi pod chmurką (przeprowadziłem się) i pojawił się niezbyt fajny objaw.

Z pierwszymi wilgociami i teraz nawet przymrozkami w nocy rano kierunkowskazy działają jakby była spalona jedna z żarówek tzn. zapieprzają jak głupie. Jak auto się rozgrzewa w czasie jazd to zwalniają by wrócić do właściwej prędkości po przejechaniu ok 5-7 km. Gdzieś pewnie dostaje się wilgoć która to powoduje - pytanie tylko gdzie szukać i co sprawdzić ?

Napisano

> Od dwóch tygodni auto stoi pod chmurką (przeprowadziłem się) i pojawił się niezbyt fajny objaw.

> Z pierwszymi wilgociami i teraz nawet przymrozkami w nocy rano kierunkowskazy działają jakby była

> spalona jedna z żarówek tzn. zapieprzają jak głupie. Jak auto się rozgrzewa w czasie jazd to

> zwalniają by wrócić do właściwej prędkości po przejechaniu ok 5-7 km. Gdzieś pewnie dostaje

> się wilgoć która to powoduje - pytanie tylko gdzie szukać i co sprawdzić ?

A w momencie objawow, swieci sie komplet, moze zarowka w oprawce nie styka ?

Napisano
  • Autor

> A w momencie objawow, swieci sie komplet, moze zarowka w oprawce nie styka ?

No wlasnie ogladalem auto dzis rano z zewnątrz i swieci sie komplet. Na wszelki wypadek posprawdzam wszystkie żarówki dzisiaj i podociskam.

Napisano

> No wlasnie ogladalem auto dzis rano z zewnątrz i swieci sie komplet. Na wszelki wypadek posprawdzam

> wszystkie żarówki dzisiaj i podociskam.

To ewentualnym, newralgicznym punktem zostaje przerywacz, moze jakas slaba masa ? Slaby akumulator ?

Napisano
  • Autor

> To ewentualnym, newralgicznym punktem zostaje przerywacz, moze jakas slaba masa ? Slaby akumulator

> ?

Ewentualnie masa. Akumulator ma ok. roku, przerywacz wymieniałem jakieś 2-3 lata temu na nowy. Cóż .. czeka mnie pewnie przegląd kabli dzisiaj.

Napisano

A kontrolki kierunkowskazow dzialaja obie ? Moze ich uszkodzenie jest tak samo odbierane przez przerywacz jak uwalona zarowka, no i wlacznik awaryjnych, tez moze broic

Napisano
  • Autor

> A kontrolki kierunkowskazow dzialaja obie ? Moze ich uszkodzenie jest tak samo odbierane przez

> przerywacz jak uwalona zarowka, no i wlacznik awaryjnych, tez moze broic

Przeglądnąłem z grubsza. Wyczyściłem styki w jednym miejscu bo były troche zasyfione. Zobaczymy jak będzie rano.

Napisano
  • Autor

> Przeglądnąłem z grubsza. Wyczyściłem styki w jednym miejscu bo były troche zasyfione. Zobaczymy jak

> będzie rano.

Niestety bez zmian. I to zarówno lewa jak i prawa strona jak i obie po włączeniu awaryjnych tak zapieprzają. Wraz z nagrzewaniem się silnika i wnętrza samochodu zwalniają by w końcu działać normalnie.

Co sprawdzać dalej ? Przerywacz ?

Napisano

> Niestety bez zmian. I to zarówno lewa jak i prawa strona jak i obie po włączeniu awaryjnych tak

> zapieprzają. Wraz z nagrzewaniem się silnika i wnętrza samochodu zwalniają by w końcu działać

> normalnie.

> Co sprawdzać dalej ? Przerywacz ?

Wraz z nagrzewaniem się silnika i wnętrza samochodu zwalniają by w końcu działać

Jak napisałeś tak zrób. Przerywacz raczej(ogrzewanie wnętrza pomaga)

Napisano
  • Autor

> Wraz z nagrzewaniem się silnika i wnętrza samochodu zwalniają by w końcu działać

> Jak napisałeś tak zrób. Przerywacz raczej(ogrzewanie wnętrza pomaga)

Wymieniałem cholera dwa lata temu na nowy, bo stary padł całkiem . Spróbuje go wymontować i rano wsadzić ciepłego do auta .. zobaczymy czy będzie działać normalnie.

Napisano
  • Autor

Mały update:

Winny był przerywacz. Zabrałem go do domu na noc i rano po wpięciu działało wszystko normalnie. Wymieniłem wczoraj przerywacz na nowy i problem zniknął - dzisiaj rano po nocy na zewnątrz wszystko działa ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.