Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nareszcie spokój z pasami

Featured Replies

Napisano

Miałem problem z pasami przednimi, zaczynały sie zacinać przy niewielkim pociągnięciu a przyczyną było wytarcie sie platikowego oczka w którym kręcił sie wałek z pasem, wtedy wałek zaczepiał sie ząbkami o obudowe i czasami unieruchamiał się. Ale nareszcie to sie skończyło.

Dorwałem pasy z CC, które pasują jak ulał, jedyny mankament to rozwiercenie gwintu w tej cześci która mocuje bęben (gwint juz jest w karoserii), wszystko pasuje dobrze, bo w pasach z CC jest też dziura na bolec. Jak szukałem do una nie umiałem znaleźć, a na allegro nie chciałem kupowac, bo mogły mieć ten sam defekt. Ogólnie pasy które mam z CC mają o wiele lepsza budowe jak UNOWSKIE z 97 roku. yay.gif

Jesli ktoś ma problem, to juz podsunąłem jak to rozwiązać smile.gif

Napisano

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

jeździłem 2 lata autem bez przednich pasów, najpierw od strony kierowcy potem od pasażera.

rok temu kupiłem chodzone na stronę pasażera a miesiąc temu naprawiłem te od kierowcy i są jak ta lala

Może bym i zrobił manuala ale nikt nie chce hehe.gif

Uwaga jak by ktoś myślał że wyciągnięcie kulki coś pomoże to jest w błędzie kulka ma być

siedziałem w garażu z rozbebeszonymi pasami dwie godziny i gapiłem się na mechanizm i znalazłem problem jaki występuje przy pasach z uno i mam rozwiązanie bardzo proste.

Napisano

> jeździłem 2 lata autem bez przednich pasów, najpierw od strony

> kierowcy potem od pasażera.

> rok temu kupiłem chodzone na stronę pasażera a miesiąc temu

> naprawiłem te od kierowcy i są jak ta lala

> Może bym i zrobił manuala ale nikt nie chce

eeee... jak nikt nie chce.... dawaj tego manuala..... please...

Napisano

No ja też kiedyś walczyłem w zimie tymi od strony kierowcy i naprawiłem . Całą sobotę się z tym p.... sciana.gif i jak pamietam najbardziej mnie wkurzyła osłona czerwona.gif ta czarna plastikowa. Uchwty zamiast puścić pękały i więcej czasu straciłem na osłonie jej tzw. regeneracji grinser006.gif niż pasie. W każdym bądź razie mój pas jest już super czas nastał na przód pasażera. Prawie jak dojeżdzam do celu to pasażerowi udaje się go zapiąć grinser006.gif. Ostanio chciałem coś luknąć na niego i od razu walnęła mi ta u góry w osłonie osłonka . sciana.gif Patent że szlag mnie trafia. Przy pasach, jak pamiętam ważne było ustawienie pozycji pasa tzn przy lekko skręconym się zacinał. Muszę kiedyś to cholerstwo rozebrać a jak pisałem nawiększe problemy miałem z osłoną. Sam pas rozbierałem kilka razy aby odpowiedni ustawić naciąg i długość i nie było z tym problemu. palacz.gif

Napisano

> eeee... jak nikt nie chce.... dawaj tego manuala..... please...

oki to zrobię bo musze jeszcze raz rozebrać pas bo mi teraz nie chce za bardzo się zaciągać hehe.gif ale przy mocniejszym zerwaniu chwyci ok.gif

oki w sobotę będę grzebał więc będzie manual

Napisano
  • Autor

Ja juzwczęsniej sie z pasami zmagałem, no ale to nie był mój problem tylko mojego brata który ma wdzięk w spuciu... Ale to innym razem. U mnie w pasach był taki mankament, że od strony tej kulki i mechanizmu odśrodkowego w tym czarnym plastiku (ta wewnętrzna osłonka) wytarł sie plastik. Bęen który powinien sie obracać w dziurze, zaczał sie obracać w takiej jajowatej dziurze i gdy sie ciągnęło za pas to bęben w to wyżlobiene wczodił a cała reszta bebna zazynała szurać po zabkach i tak sie automatycznie zakleszczał, jak ktos nie miał wprawy to umiał tak zablokować pas że po rozebraniu i mocnym naciśnięnciu na bęben sie odblokowywał.

Co do rozbierania pasa:

Trzeba sie wyposażyć w śróbokręcik małylub mocny drut ewentualnie spinacz i wypchnąc bolce z miejsc mocowania tej osłonki, jak bolce zostanąwypchniete to osłonka bez problemu schodzi.

UWAGA: rozbieraj pas od strony gdzie jest kójla bo tam jest cały mechanizm, z drugiej strony jest sprężyna i moze wyskoczyctak że po całym garażu jej nie pobierasz... Jak to poznac, od strony gdzie jest mechaniz w wewnętrznej stroni widac taki kwadracik plastikową,tam jest własnie sławna kólka i od tej strony mozna bezpiecznie rozbierać obudowe.

Napisano

A czy jest mozliwa regulacja siły zwijania pasa bo moj po sciagnieciu zwinie sie troche a reszta zostaje i juz nie raz potraktowałem go niechcacy zamkiem od drzwi...

Napisano

> A czy jest mozliwa regulacja siły zwijania pasa bo moj po sciagnieciu

> zwinie sie troche a reszta zostaje i juz nie raz potraktowałem

> go niechcacy zamkiem od drzwi...

sick.gifWitaj w klubie, mam to samo...

Napisano

> A czy jest mozliwa regulacja siły zwijania pasa bo moj po sciagnieciu

> zwinie sie troche a reszta zostaje i juz nie raz potraktowałem

> go niechcacy zamkiem od drzwi...

oczywiście że Tak,

wystarczy że sprężynę więcej naciągniesz.

Uwaga jednak nawinięcie sprężyny to dość trudna sprawa.

Jak kiedyś rozsypała mi się sprężyna w pasie, to ją zwinąłem i teraz mam tak jak ty, ale można ją jeszcze raz zawinąć i nic nie będzie wisieć ale taka praca to jakieś 2 godziny wycięte z życiorysu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.