Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o E30

Featured Replies

Napisano

Witam ja z kącika po sąsiedzku.

Noszę się z delikatnym zamiarem wyzbycia się włoskiego cudu techniki rotfl.gif i zanabycia E30.

W związku z tym mam kilka małych pytanek, próśb o poradę i takich tam....

Jaki silnik najbardziej polecacie (słyszałem że 6 cylindrowe mają problemy z głowicami). Czy 1.8is to dobry wybór?? Raczej będę przeferował zasilanie go LPG, jak znosi to taki silnik?? Jakie są mniej więcej koszty eksploatacji takiego auta (płyny, opony, klocki, ewentualnie jakieś najbardziej psujące się części)?? Co przemawia za, co przeciw zakupieniu takiego auta?? Jaka jest żywotność silników, bo wiadomo, że wszystkie raczej będą z 2 z przodu?? Jakiego wyposażenia można się spodziewać po takich autach??

To tyle na początek. Mam nadzieję, że nie za dużo.

Dzięki za wszelkie opinie. Pozdrawiam

Napisano

Czesc.

Moj kolega ma E30 325i wersja coupe, czyli 2 drzwiowa smile.gif

Ciezko bedzie znalezc autko w naprawde dobrym stanie. Jesli chodzi o przebieg, to za bardzo bym sie tym nie przejmowal, bo i tak nie dojdziesz ile to autko ma na prawde przejechane wink.gif Wazniejszy jest dobry stan techniczny, no i blacharka, ktora po 16-18latach nie bedzie juz w najlepszym stanie. Nie wiem dokladnie jakie mankamenty gryza te auta, ale wiem, ze dostepnosc czesci jest ogromna. Zeby autko sprawialo jak najwiecej frajdy, to oczywiscie polecam 2.5-170KM. Ale uwaga. Nie jest to auto dla amatora nono.gifnono.gifnono.gif Takie lekkie autko z taka moca bardzo latwo zrywa przyczepnosc nawet na trzecim biegu. Ale jesli ktos umie tym jezdzic z "glowa" to po prostu bajka. Spalanie tego autka na benzynie po warszawie przy normalnym stylu jazdy oscyluje w granicach 12-13l/100km a wiec nie jest zle. Nawet jak je zagazujesz, to nadal bedzie mialo kupe pary, i wysmienite osiagi. Z wyposazeniem roznie bywa. Najwazniejsze zeby bylo wspomaganie wink.gif

jesli masz wiecej pytan, z checia podpowiem ok.gif

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.