Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Gtti] oleisty plyn chłodniczy

Featured Replies

Napisano

Wiec tak.

Od kliku weekendów walczyłem z wyciekiem oleju spod adaptera czujników dodatkowych, kiedy kupiłem nowe O-ringi i wszystko złożyłem do kupy "wymacałem" ze olej leci spod chłodnicy oleju. Odkręciłem wszystko razem z adapterem chłodnicy przykręcanym do bloku. Kupiłem nowy O-ring miedzy chłodnice a jej adapter - ten co był był 2 razy cieńszy i był już twardy. Założyłem nową uszczelkę przy bloku i wszystko skręciłem do kupy. Chłodnice oleju i adapter wcześniej dokładnie umyłem i przepłukałem. Sprawdziłem stan oleju - było powyżej połowy ale dolałem ok 250ml bo jak zdejmowałem filtr to trochę mi się "ulało". Kiedy odpaliłem auto chodziło na wyższych niż dotychczas obrotach a potem te obroty zaczęły falować - tak jakby nie mógł się przełączyć ze ssania na zwykła pracę. Myślałem ze się "zamuliło" bo stało kilka dni. Przejechałem może 1-2km (bez pałowania) i temperatura płynu wyszła poza połowę skali. zatrzymałem się i zgasiłem. Dotknąłem chłodnicy oleju była strasznie gorąca. Ale nie ciekło smile.gif Gdy ostygł sprawdziłem czy jest woda w chłodnicy zwykle jest pod korkiem teraz nie było, a ta w zbiorniczku była brązowa - tłusta.

Kolega mówi mi ze to przez to, że tak wyczyściłem tę chłodnice oleju to się rozszczelniła... Ja podejrzewam uszczelkę pod głowicą - ale z kolei auto nie zostawiło "zasłony dymnej" a uszczelka chyba nie pada jak auto stoi - ostatnio ustawiałem gwint itp. i nigdzie nie jeździłem. Wcześniej tez nie było jakichś sensacji.

Co myślicie o tych objawach?

dsc01485mo.th.jpg

oilcoolera.th.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.