Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maryska padla :(

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mialem dzisiaj problemy z odpaleniem auta jak sie odpall to gasl przy okolo 1500 obrotow ale jak sie udalo przejsc na gaz to problem znikl. Po jezdzie na odcinku ilus km zatrzymalem sie i zgasilem silnik Najpierw mialem ten sam problem po czym krecilem tak dlugo az padl akumulator po podpieciu sie do innego auta przewodami celem uruchomienia zakreca rozrusznikiem i nic frown.gif Podejzewam pompe paliwa i tu moje pytanie czy a przedewszystkim jak odpalic auto awaryjnie na gazie? Mam instalke 2 gen z kompem Bingo M. Moze jakies inne przypuszczenia co do zrodla awarii? Mam nadzieje ze to nie rozrzad frown.gif

Napisano

> Witam,

> Mialem dzisiaj problemy z odpaleniem auta jak sie odpall to gasl przy

> okolo 1500 obrotow ale jak sie udalo przejsc na gaz to problem

> znikl. Po jezdzie na odcinku ilus km zatrzymalem sie i zgasilem

> silnik Najpierw mialem ten sam problem po czym krecilem tak

> dlugo az padl akumulator po podpieciu sie do innego auta

> przewodami celem uruchomienia zakreca rozrusznikiem i nic

> Podejzewam pompe paliwa i tu moje pytanie czy a przedewszystkim

> jak odpalic auto awaryjnie na gazie? Mam instalke 2 gen z kompem

> Bingo M. Moze jakies inne przypuszczenia co do zrodla awarii?

> Mam nadzieje ze to nie rozrzad

skoro na gazie ci chodzil, to nie rozrzad palacz.gif

oczywiscie mam nadzieje, ze masz paliwko w baku (bo wiesz jak rezerwa we fiatach dziala) biglaugh.gif

a jesli na gazie chodzi, to tylko cos z ukladem zasilania. czyli wtryski, pompa, sterownik niewiem.gif

nie wiem jak u ciebie ale u mnie w IIgen w toledziaku byl przelacznik - jak przelaczalem w pozycje srodkowa, to odpalal na gazie palacz.gif

Napisano

> skoro na gazie ci chodzil, to nie rozrzad

> oczywiscie mam nadzieje, ze masz paliwko w baku (bo wiesz jak rezerwa

> we fiatach dziala)

> a jesli na gazie chodzi, to tylko cos z ukladem zasilania. czyli

> wtryski, pompa, sterownik

> nie wiem jak u ciebie ale u mnie w IIgen w toledziaku byl przelacznik

> - jak przelaczalem w pozycje srodkowa, to odpalal na gazie

Ja miałem ostatnio podobne przeboje. Odpaliłem autko po powrocie z pracy, przejechałem 200 metrów na bęzynie i silnik zgasł. Ni cholery nie szło go odpalić. Nawet przy pomocy przełączania na zapalianie na gazie. Zholowali mnie do elektryka i po krótkiej diagnostyce oświadczenie - padnięta pompa paliwa.

Co zauważyłem to gość rozłączył jakieś przewody plastikowe (taka duża rura - chyba dolot powietrza) - popsikał tam jakimś preparatem i samochód odpalił na 10 sekund i zgasł. Z drugim razem po przełączeniu na gaz chodził bez problemu.

Póżniej to już była jazda. Trzeba było wyciągnąć bak bo w miejscu tylnej kanapy nie było dojścia do tej pompy jak np. w punto. Żeby wygiągnąć bak trzeba było odkręcić butle z gazem. Koszt pompy też nie jest mały bo ja płaciłem ok 250 zł. Pompa ta daje cisnienie ok 4 atmosfer czy dość duże.

Napisano

> No niestety to pompa jednak padla Czy ta bedzie pasowac do mnie?

> Allegro

Teoretycznie tak, ale na 100% to Ci nie powiem. Jesli nie będzie pasować i bedziesz musiał ją odesłać to koszty będą takie same jak w sklepie byś kupił. Z ok. 200 PLNów na pewno gdzieś kupisz.

Napisano
  • Autor

Nie ma nigdzie w okolicy ponizej 300 zl za zamiennik a mojej w ten sposob sie nie da juz ozywic bo padla na amen robiac totalne zwarcie w instalacji przy okazji frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.