Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenia - pytanie

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

kupiłem samochód 17/09/2010. Po rozmowie z ubezpieczycielem poprzedniego właściciela zdecydowałem się na kontynuację w jego towarzystwie.

i teraz: dziś mija 30 dzień od zakupu - nie wypowiedziałem umowy. Umowa trwa do 01/11/2010, potem zawieram z tym samym ubezpieczycielem na kolejny rok. Czy nie jest tak, że powinienem zapłacić za te kilkanaście dni od dziś do 01/11/2010 żeby OC nadal było ważne?

Gość dziś na infolinii zapewnił mnie, że jest ważne, a w poniedziałek prześlą mi rekalkulację składki i kwotę do zapłaty.

Ja mam cały czas obawy, czy polisa wygasła czy trwa nadal mimo braku opłaty od 17/10/2010 do 01/11/2010 - wiem, że poprzedni właściciel wypowiedział umowę.

Napisano

> Witajcie,

> kupiłem samochód 17/09/2010. Po rozmowie z ubezpieczycielem poprzedniego właściciela zdecydowałem

> się na kontynuację w jego towarzystwie.

> i teraz: dziś mija 30 dzień od zakupu - nie wypowiedziałem umowy. Umowa trwa do 01/11/2010, potem

> zawieram z tym samym ubezpieczycielem na kolejny rok. Czy nie jest tak, że powinienem zapłacić

> za te kilkanaście dni od dziś do 01/11/2010 żeby OC nadal było ważne?

> Gość dziś na infolinii zapewnił mnie, że jest ważne, a w poniedziałek prześlą mi rekalkulację

> składki i kwotę do zapłaty.

> Ja mam cały czas obawy, czy polisa wygasła czy trwa nadal mimo braku opłaty od 17/10/2010 do

> 01/11/2010 - wiem, że poprzedni właściciel wypowiedział umowę.

masz ważne polisa jest teraz do auta nie do wlaściciela przypisana. On nie mógł wypowiedzieć polisy OC. Jedynie ty masz takie prawo, bo jej nie chcesz bo np w pakiecie będzie taniej z AC, lub przy sprzedaży umówiliście się ze sprzedającym że OC wypowiesz. Jeżeli nie podjęłes żadnych kroków to masz ważne OC do 1.11.2010, idziesz przepisać blankiet lub możesz jeździc z umową kupna sprzedaży. Prawdopodobnie nie będziesz nic dopłacał.

Napisano
  • Autor

> masz ważne polisa jest teraz do auta nie do wlaściciela przypisana. On nie mógł wypowiedzieć polisy

> OC. Jedynie ty masz takie prawo, bo jej nie chcesz bo np w pakiecie będzie taniej z AC, lub

> przy sprzedaży umówiliście się ze sprzedającym że OC wypowiesz. Jeżeli nie podjęłes żadnych

> kroków to masz ważne OC do 1.11.2010, idziesz przepisać blankiet lub możesz jeździc z umową

> kupna sprzedaży. Prawdopodobnie nie będziesz nic dopłacał.

Dzięki za info - już miałem lekki stres, auto potrzebuję przez weekend, a bez ważnej polisy bym nie wyjechał.

Napisano

> Dzięki za info - już miałem lekki stres, auto potrzebuję przez weekend, a bez ważnej polisy bym nie

> wyjechał.

spoko możesz jeździć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.