Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i powróciłem do ... francuza... Witajcie.

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich. Nie wiem jak to się stało , bo miałem już kiedyś clio z salonu (2001 r) przejechałem nim 70 kkm i po 5 niecałych latach sprzedałem . Mówiłem wtedy że chyba już nie chcę samochodu z francji. Minęło kolejnych 5 lat i znowu stałem się posiadaczem auta z francji . Tym razem to Megane 1.5 dCi z 2007 roku ( rejestacaja 2008) . Mam nadzieję że zapewnienia producenta że po roku 2006 w renault znacznie się poprawiło z jakością i bezawaryjnością , będą miały potwierdzenie w moim "nowym" samochodzie. Między czasie miałem dwie toyoty i muszę powiedzieć że te samochody na prawdę odbiegają bezawaryjnością od innych (a miałem już 5 różnych marek). No nic pożyjemy zobaczymy...

A może jeszcze pytanie na początek . Jakie konkretne różnice były w Megane II ph 1 a Megane II ph 2 czyli po lifcie w 2006r. Czy ktoś mi potrafi wymienić jakieś konkrety? Bo to że wloty powietrza są skośne to już sam doszedłem... smile.gif:):)

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam Wszystkich. Nie wiem jak to się stało , bo miałem już kiedyś clio z salonu (2001 r)

> przejechałem nim 70 kkm i po 5 niecałych latach sprzedałem . Mówiłem wtedy że chyba już nie

> chcę samochodu z francji. Minęło kolejnych 5 lat i znowu stałem się posiadaczem auta z francji

> . Tym razem to Megane 1.5 dCi z 2007 roku ( rejestacaja 2008) . Mam nadzieję że zapewnienia

> producenta że po roku 2006 w renault znacznie się poprawiło z jakością i bezawaryjnością ,

> będą miały potwierdzenie w moim "nowym" samochodzie. Między czasie miałem dwie toyoty i muszę

> powiedzieć że te samochody na prawdę odbiegają bezawaryjnością od innych (a miałem już 5

> różnych marek). No nic pożyjemy zobaczymy...

> A może jeszcze pytanie na początek . Jakie konkretne różnice były w Megane II ph 1 a Megane II ph 2

> czyli po lifcie w 2006r. Czy ktoś mi potrafi wymienić jakieś konkrety? Bo to że wloty

> powietrza są skośne to już sam doszedłem... smile.gif:)

> Pozdrawiam.

No i dobrze zrobiłeś, że kupiłeś to autko. ok.gif Jeśli tylko nie ma licznika cofniętego o 150 kkm i nie jest spawane z trzech rozbitków to będziesz zadowolony. waytogo.gif Egzemplarze poliftowe są dużo bardziej dopracowane niż faza I (podobnie jak w Lagunie II). Z wyglądu, oprócz innego grilla, są inne światła (z soczewkami), tylne lampy też są trochę inne, w środku inny jest daszek nad zegarami. Ja mam (benzyna 1.6) nalatane 81 kkm i poza zwykłymi eksploatacyjnymi wymianami (olej, filtry, klocki) to na gwarancji wymieniono mi tylko jakiś czujnik pedału hamulca i końcówki drążków kierowniczych (o dziwo, na gwarancji). Poza tym auto chodzi jak zegarek. ok.gif Montaż wnętrza już taki cudny nie jest, na nierównościach wszystko trzeszczy, ale mój sedan jest montowany w Turcji, więc może to jest przyczyna zlosnik.gifPoszukaj sobie oczywiście jakiegoś dobrego serwisu specjalizującego się we francuzach, bo o tym że ASO należy omijać szerokim łukiem to chyba wiesz (no chyba, że masz pieniędzy jak lodu i tolerujesz beznadziejną jakość usług) wink.gif Szerokiej drogi i bezawaryjnej jazdy!

Napisano
  • Autor

> No i dobrze zrobiłeś, że kupiłeś to autko. Jeśli tylko nie ma licznika cofniętego o 150 kkm i nie

> jest spawane z trzech rozbitków to będziesz zadowolony. Egzemplarze poliftowe są dużo

> bardziej dopracowane niż faza I (podobnie jak w Lagunie II). Z wyglądu, oprócz innego grilla,

> są inne światła (z soczewkami), tylne lampy też są trochę inne, w środku inny jest daszek nad

> zegarami. Ja mam (benzyna 1.6) nalatane 81 kkm i poza zwykłymi eksploatacyjnymi wymianami

> (olej, filtry, klocki) to na gwarancji wymieniono mi tylko jakiś czujnik pedału hamulca i

> końcówki drążków kierowniczych (o dziwo, na gwarancji). Poza tym auto chodzi jak zegarek.

> Montaż wnętrza już taki cudny nie jest, na nierównościach wszystko trzeszczy, ale mój sedan

> jest montowany w Turcji, więc może to jest przyczyna Poszukaj sobie oczywiście jakiegoś

> dobrego serwisu specjalizującego się we francuzach, bo o tym że ASO należy omijać szerokim

> łukiem to chyba wiesz (no chyba, że masz pieniędzy jak lodu i tolerujesz beznadziejną jakość

> usług) Szerokiej drogi i bezawaryjnej jazdy!

No ... mam zamiar trochę tym autkiem pojeździć bo przebieg dopiero 22 kkm więc prawie nic . Auto było do 15 października na gwarancji więc przed kupnem wszystko sprawdziłem łącznie z przeglądem w ASO. Jestem zdania że jak się wydaje już trochę więcej kasy na samochód to warto dołozyć jeszcze odrobinę na solidny przegląd i sprawdzenie historii serwisowej i nie kupować kota w worku. Pewnie zastanawaicie się kto i po co sprzedaje samochód z dieslem z tak małym przebiegiem i to jeszcze na gwarancji ??? ... a no ktoś taki kogo stać na odbór nówki z salonu najnowszego modelu Megane III . Poprostu mi się udało trafić takiego gościa. Pozdrawiam.

Napisano

Witamy kolejną Megane zlosnik.gif

Napisano

> No ... mam zamiar trochę tym autkiem pojeździć bo przebieg dopiero 22 kkm więc prawie nic .

Jeśli faktycznie masz stuprocentową pewność co do stanu technicznego autka i jego tak minimalnego przebiegu to faktycznie wydaje mi się, że masz przed sobą parę lat spokojnej (i oszczędnej, bo to dCi) jazdy. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.