Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podnośnik szyby - ujęcie drugie

Featured Replies

Napisano

Wprawdzie temat dotyczy skody, ale być może ktoś doświadczył podobnego problemu, więc wrzucam na moto.

Podnośnik szyby zachowuje się tak, jakby coś blokowało mu szybę w trakcie podnoszenia. W większości przypadków w 1/3 lub 2/3 wysokości (różnie bywa) szyba się zatrzymuje i ponownie opuszcza, jakby automat wyczuł, że coś przytrzasnął. Najczęściej kończy się to ręcznym zamknięciem szyby - automat zabezpieczający się wyłącza i szybe trzeba domknąć "ręcznie" (tzn. trzymając guzik do oporu, aż szyba zamknie się całkowicie). Pojechałem do serwisu - tam, naturalnie, podnośnik zachowywał się całkowicie poprawnie (prawo Murphy'ego). Niemniej drzwi rozebrali, przeczyścili prowadnicę, sprawdzili, czy są w komputerze jakieś błędy (tychże brak) i sprawę zamknięli. Polecili przyjechać, gdy... problem będzie się pojawiał. Po powrocie do domu sytuacja powróciła do "normy" - szyba się automatycznie nie domyka i jej całkowite zamknięcie oznacza znowu wielokrotne "klikanie" przełącznikiem.

Ktoś ma jakiś pomysł, jak poradzić sobie z tym patentem? icon_rolleyes.gif

Napisano

Czasem u u mnie w Cytrynie się dzieje tak samo. Wystarczy wtedy "nauczyć" ten układ położeń skrajnych. Tzn:

- szyba max na dół i trzymamy klawisz 10 sek

- szyba max do gory i trzymamy klawisz 10 sek

I spokój na jakis czas.

BTW po wymianie akumulatora na nowy mam wrażenie że już nie zapomina tych położeń, ale jeszcze za mało czasu by mieć pewnośc na 100%.

Napisano

u mnie podobny problem zalatwilo odkrecenie i ponowne przykrecenie szyby do mocowania mechanizmu.Po prostu szyba byla troche przekoszona i w pewnym momencie silownik mial zbyt duzy opor...zdejm tapicerke i popusc mocowania szyby jesli sa na sruby,przejedz pare razy i zobaczysz czy jest roznica.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.