Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie na skrzyżowaniach przy ciepłym silniku i sporawo pali

Featured Replies

Napisano

Witam!

Otóż wcześniej był problem z autem - okopcone świece i strasznie wysokie spalanie. Dodatkowo gasnął na skrzyżowaniach. Na pewno padnięta była Lambda, którą wymieniłem. Wymieniłem również świece kable i jedną cewkę jak i filtry.

Teraz spalanie trochę spadło - przynajmniej takie mam wrażenie, bo przejechałem nim raptem 50km i nie zalewałem ponownie. Chociaż niestety też nie jest i najlepiej - około 11-12l w mieście przy ekonomii.

Wymiana lambdy pomogła trochę na spalanie, ale problem z gaśnięciem na skrzyżowaniach jest nadal. Dzieje się to, podkreślam, tylko na rozgrzanym silniku. Wystarczy że wcisnę sprzęgło i samochód gaśnie img/smilies/sad

Dodam również, że po tych przejechanych 50km nadal świece są lekko okopcone (nie wiem czy już powinny być normalnie brązowe? czy to za mało?)

Jeszcze jedno, co zauważyłem dzisiaj - przewód z powrotem paliwa jest suchy - nie jestem pewien ile tego paliwa przepływa przez ten przewód (zakładam że dużo mniej niż przez zasilający img/smilies/smile ), ale coś podejrzewam że regulator ciśnienia paliwa może być lekko rozkalibrowany?

PS: Jak odkręcić śrubę imbusową z uszkodzoną główką?

Poprzedni właściciel mojego złoma chyba próbował odkręcić śruby od regulatora ciśnienia i od wtryskiwacza zwykłym płaskim wkrętakiem i zjechał ścianki;/

Napisano

kolego czy tez koleżanko, forum to nie obora, ani żadna speluna gdzie wchodzisz bez słowa i wychodzisz. Tutaj są pewne zasady z którymi trzeba się zapoznać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.