Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uczulenie na gaz...

Featured Replies

Napisano

Witam forumowiczów!

W końcu i mnie dopadły problemy z gazem... Otóż od niedawna mam taki objaw, że jak auto chodzi na gazie i je zgaszę, to potem cieżko idzie zapalić (dokładnie to trzeba długo kręcić)... dzieje się to głównie, gdy gaszę i odpalam ponownie po niedługim czasie, jak auto postoi dluzej to jest oki... jeszcze zauważyłem takie coś, że stojąc przy silniku i nasłuchując od razu po zgaszeniu silnika słychać takie syczenie, jakby przez jakieś 2-3 sekundy gaz był podawany przez mikser, nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale mówię co zauważyłem... dodam, że to instalka IIgen, reduktor lovato rg92e, centralka dt... drugi problem jest taki, że jak silnik spada z obrotów ma takie zachwianie, że obroty spadają do 500rpm, silnik prawie gaśnie, potem gwałtownie skaczą do 1300rpm, i tak jeszcze jakieś 3-4 serie, a potem już się w miarę stabilizuje... a ostatnie już dziwne zachowanie, nie wiem czy tak ma być, jest takie, że gdy doda się gazu to obroty potem spadają bardzo, ale to naprawdę bardzo wolno, a czasami to jeszcze przez chwilę zostają na górze i po chwili zaczynają spadać... dodam jeszcze, że instalacja ma jakies 35 tysięcy dopiero ogólnie to jest zadbana... jakieś 7 tysięcy temu byłem na stacji i tam wszystko co było nie wporządku to poprawili, wyjęli wtedy tego krokowca elektrycznego i wstawili przelotkę, bo tamten się przycinał, membrany były wymieniane niedawno...

No i w gruncie rzeczy to tyle... proszę o pomoc... zlosnik.gif

Napisano

> Witam forumowiczów!

> W końcu i mnie dopadły problemy z gazem... Otóż od niedawna mam taki objaw, że jak auto chodzi na

> gazie i je zgaszę, to potem cieżko idzie zapalić (dokładnie to trzeba długo kręcić)... dzieje

> się to głównie, gdy gaszę i odpalam ponownie po niedługim czasie, jak auto postoi dluzej to

> jest oki...

>jeszcze zauważyłem takie coś, że stojąc przy silniku i nasłuchując od razu po

> zgaszeniu silnika słychać takie syczenie, jakby przez jakieś 2-3 sekundy gaz był podawany

> przez mikser, nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale mówię co zauważyłem... dodam, że to instalka

> IIgen, reduktor lovato rg92e, centralka dt...

wg mnie wina reduktora, który przepuszcza gaz po zgaszeniu, miałem podobne objawy.

>drugi problem jest taki, że jak silnik spada z

> obrotów ma takie zachwianie, że obroty spadają do 500rpm, silnik prawie gaśnie, potem

> gwałtownie skaczą do 1300rpm, i tak jeszcze jakieś 3-4 serie, a potem już się w miarę

> stabilizuje...

sprawdź poziom płynu chłodniczego powinno być 3/4 stan

>a ostatnie już dziwne zachowanie, nie wiem czy tak ma być, jest takie, że gdy

> doda się gazu to obroty potem spadają bardzo, ale to naprawdę bardzo wolno, a czasami to

> jeszcze przez chwilę zostają na górze i po chwili zaczynają spadać.

silnik krokowy?

>.. dodam jeszcze, że

> instalacja ma jakies 35 tysięcy dopiero ogólnie to jest zadbana... jakieś 7 tysięcy temu byłem

> na stacji i tam wszystko co było nie wporządku to poprawili, wyjęli wtedy tego krokowca

> elektrycznego i wstawili przelotkę, bo tamten się przycinał, membrany były wymieniane

> niedawno...

> No i w gruncie rzeczy to tyle... proszę o pomoc...

Napisano
  • Autor

No kurde krótko i na temat... to lubie... 270751858-jezyk.gif a z tym reduktorem to co się może dziać, jakiś zaworek tam do przeczyszczenia/cos do wymiany czy cały parownik do d*upy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.