Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawdzenie auta w aso przed zakupem

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie czy podczas sprawdzania w aso Opla auta sprowadzonego lub krajowego dowiem się wszystkiego odnośnie napraw gwarancyjnych, przeprowadzonych przeglądów napraw blacharsko-lakierniczych a co za tym idze faktycznego stanu licznika który potwierdzi się lub nie z książką serwisową. Czy Polskie aso mają takie bazy danych? Czy ktoś z was robił takie oględziny i czego sie dowiedzieliście? Kolejne moje pytanie to czy aso np. niemieckie udzielają telefonicznie takich informacji?

Napisano

> Witam

> Mam pytanie czy podczas sprawdzania w aso Opla auta sprowadzonego lub krajowego dowiem się

> wszystkiego odnośnie napraw gwarancyjnych, przeprowadzonych przeglądów napraw

> blacharsko-lakierniczych a co za tym idze faktycznego stanu licznika który potwierdzi się lub

> nie z książką serwisową. Czy Polskie aso mają takie bazy danych? Czy ktoś z was robił takie

> oględziny i czego sie dowiedzieliście? Kolejne moje pytanie to czy aso np. niemieckie

> udzielają telefonicznie takich informacji?

opel nie posiada chyba takiej bazy

dlatego sprawdzić auto mozesz tylko w tym ASO w ktorym było serwisowane

ewentualnie mozesz zadzwonic do centrali Gm w Polsce i tam się dowiedzieć ale:

- nie zawsze dodzwonisz sie

- nie zawsze chca udzielić informacji (zależy kto odbierze)

Napisano

Przed zakupem Vectry C z 2004 udałem się do ASO zgodnego z książką serwisową i wykupiłem usługę "sprawdzenie przed zakupem" 250zł. Na miejscu poinformowano ,że mają bazę danych od 2006 roku a w przypadku serwisowania w innym ASO całkowity brak danych. Sprawdzenie trwało około 90 minut wykonano: zweryfikowano wpisy w książce serwisowej, pomiar grubości lakieru , kontrole zawieszenia, hamulców, zbieżności, podpięto pod komputer itp. Nie wszystko było zgodne z zapewnieniami poprzedniego właściciela ale przynajmniej pozwoliło na większą obniżkę ceny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.