Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno Fire 1.0ie - schodzi z obrotów

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Uno jak w temacie.

Objaw: bieg jałowy, sprzęgło wciśnięte, przekręcam kluczyk, wszystkie odbiorniki typu światła, ogrzewanie, radio wyłączone, silnik odpala na 0,1s i gaśnie.

bieg jałowy, sprzęgło, wciśnięty gaz, przekręcenie kluczyka, silnik odpala, puszczam gaz, obroty spadają niezwykle równomiernie i samochód gaśnie.

Po odpaleniu przytrzymuję go na obrotach 20 sekund, ruszam z szybkimi przełożeniami biegów, po dwóch minutach jazdy problem znika, obroty na "luzie" około 850rpm.

Ostatnio było bardzo mokro u nas... Co to może być? Przewody?

Świece NGK wymieniane z przewodami (chyba Janmor) w marcu tego roku...

Napisano

> Cześć.

> Uno jak w temacie.

> Objaw: bieg jałowy, sprzęgło wciśnięte, przekręcam kluczyk, wszystkie odbiorniki typu światła,

> ogrzewanie, radio wyłączone, silnik odpala na 0,1s i gaśnie.

> bieg jałowy, sprzęgło, wciśnięty gaz, przekręcenie kluczyka, silnik odpala, puszczam gaz, obroty

> spadają niezwykle równomiernie i samochód gaśnie.

> Po odpaleniu przytrzymuję go na obrotach 20 sekund, ruszam z szybkimi przełożeniami biegów, po

> dwóch minutach jazdy problem znika, obroty na "luzie" około 850rpm.

> Ostatnio było bardzo mokro u nas... Co to może być? Przewody?

> Świece NGK wymieniane z przewodami (chyba Janmor) w marcu tego roku...

Takie są objawy przy uszkodzonym podciśnieniowym regulatorze zapłonu.Latem można tego nie zauważyć, a przy niskich temperaturach tak się objawia.

Napisano
  • Autor

> Takie są objawy przy uszkodzonym podciśnieniowym regulatorze zapłonu.Latem można tego nie zauważyć,

> a przy niskich temperaturach tak się objawia.

Samochód zaczął ostatnio trochę więcej palić.

Dystans dla zbiornika to jakieś 430km czyli spalanie koło 8,5l, ale wydawało mi się, że to od wyższej temperatury.

Czasem zdarza się, że mimo rozgrzanego silnika obroty falują w zakresie od 750 - 900rpm (rzadko się to zdarza).

Jaki jest najprostszy sposób diagnozy?

Napisano

> Takie są objawy przy uszkodzonym podciśnieniowym regulatorze zapłonu.Latem można tego nie zauważyć,

> a przy niskich temperaturach tak się objawia.

W 98 roczniku nie powinno ufo występować... bo jest to mono-motronic

Napisano

> W 98 roczniku nie powinno ufo występować... bo jest to mono-motronic

Nie wiem do kiedy to występowało, ja mam 96 rocznik i takie objawy gdy ufo uszkodzone.

Napisano

> Nie wiem do kiedy to występowało, ja mam 96 rocznik i takie objawy gdy ufo uszkodzone.

U mnie kiedy ufo uległo uszkodzeniu to jazda stała się prawie niemożliwa... tylko z bardzo delikatnym gazem i na malutkich obrotach doturlałem się do domu... na wolnych auto chodziło stabilnie...

Napisano

> U mnie kiedy ufo uległo uszkodzeniu to jazda stała się prawie niemożliwa... tylko z bardzo

> delikatnym gazem i na malutkich obrotach doturlałem się do domu... na wolnych auto chodziło

> stabilnie...

Kilka razy już to wymieniałem, ale nigdy nie było tak jak opisujesz,przy spokojnej jeździe w wyższych temperaturach(lato)uszkodzenie trudno zauważyć, ale zimą zaraz po odpaleniu gaśnie i trzeba trzymać nogę na gazie aż się trochę nie nagrzeje.

Napisano

> Kilka razy już to wymieniałem, ale nigdy nie było tak jak opisujesz,przy spokojnej jeździe w

> wyższych temperaturach(lato)uszkodzenie trudno zauważyć, ale zimą zaraz po odpaleniu gaśnie i

> trzeba trzymać nogę na gazie aż się trochę nie nagrzeje.

U mnie w lecie jak padło to przy pełnym bucie nie dało się jechać bo można było od szarpania zwrócić posiłek grinser006.gif

A z obrotami na zimno powinien sobie krokowy poradzić... no chyba, że aż tak dobrze mu idzie zasysanie lewego powietrza u Ciebie, że gaśnie od zubożenia mocnego 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.