Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa spryskiwacz w Lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam

Przeszukałem forum opcjom szukaj i nie znalazłem w ogóle żadnego wątku. Tak więc mam nadzieję, że się nie powtarzam. Trzy dni temu zalałem zbiornik spryskiwacza zimowym płynem. W ten sam dzień wszystko działało. Teraz gdy naciskam aby spryskać szybę czy to przednią czy tylną działają tylko wycieraczki a płyn nie leci. Płyn nie zamarzł, przynajmniej w zbiorniku, chciałem sprawdzić bezpieczniki ale w książce nie ma wzmianki, że któryś jest od tego. Także sprawdziłem je wszystkie wizualnie, wszystko ok. Wydaję mi się, że nie słychać silniczka spryskiwaczy, chociaż może nigdy go nie słyszałem a tylko mi się wydawało smile.gif. Jest coś co mogę sprawdzić sam czy jednak tylko serwis?. Lacetti z 2006 wersja hatchback.

Pozdrawiam Rafał Bober

Napisano

Patrzac na schemat elektryczny, to caly ten uklad jest na jednym bezpieczniku. Takze jak dzialaja wycieraczki to uklad jest zasilany.

Dlatego albo padl silniczek od spryskiwaczy, albo uszkodzona jest manetka od wycieraczek. Ja jednak obstawiam na ten pierwszy element.

Takze musisz dostac sie pod zderzak, co przy takich temeperaturach zalecane jest po klilku godzinach stania na cieplym warsztacie.

Napisano
  • Autor

Dzięki za informację. Pytanie tylko czy jestem w stanie coś sam sprawdzić/naprawić przy tym silniczków. Pewnie nie smile.gif. A w którym miejscu on jest pod zderzakiem?.

Napisano

Obstawiam zamarznięty płyn, pewnie jakaś resztka letniego wężykach. Też tak miałem w zeszłym tygodniu. Po ogrzaniu auta w garażu wypsikałem cały płyn do oporu i ponownie zalałem zimowym.

Pytanie podstawowe: Jak chcesz spryskać szybę to słyszysz, że pompka działa, czy jest cisza. Jak działa to na bank zamarznięty płyn.

Napisano
  • Autor

Witam

Płyn raczej nie zamarzł, bo przed wlaniem ostatnio zimowego już nic nie leciało, zresztą przedtem też był zimowy. Tak jak pisałem wyżej, mam wrażenie, że nie słyszę silniczka od spryskiwaczy. Gdzieś czytałem, że być może przełącznik nie daję masy na silniczek. Tylko, że nie wiem czy u tamtej osoby działały jak u mnie wycieraczki, bo temat się tam skończył smile.gif.

Napisano
  • Autor

Oki doki. Jednak sprawa wyjaśniła się sama, podczas wczorajszej odwilży. Tym razem słychać już silniczek i spryskiwacz działa. Skoro jest gdzieś nisko to być może on mi po prostu zamarzł. Ważne, że działa. Dziękuję za odpowiedzi i życzę wesołych świąt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.