Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świerszcz w nawiewie

Featured Replies

Napisano

Coś mi piszczy i nie wiem co. Najgorsze, że nie cały czas i nie ma żadnej reguły kiedy!!! angryfire.gif Czasem przy równej jeździe, czasem tylko przy chamowaniu lub przyspieszaniu. Raz przestaje jak się silnik nagrzeje innym razem piszczy na zimnym a na ciepłym przestaje... Jedyna stała rzecz - przestaje jak ustawię pokrętło nawiewu na zero, stąd domyślam się, że to wentylator, w innym wypadku nie byłbym taki pewien.

Wyjąłem wentylator i nie znalazłem na nim żadnych śladów tarcia, na łorzyskach też nic nie słychać. Złożyłem spowrotem i dalej to samo, nawet chyba głośniej. Co jest???? Miał ktoś coś podobnego?

PS. Poniżej parę słów o tym jak wyjąć wentylator. Może komuś się kiedyś przyda. Sorry za moje (nie)zdolności rysunkowe...

<ciach...>

Odkręcamy plastikową osłonę pod wentylatorem (w okolicach prawej nogi pasażera), bo i tak później uniemożliwi nam jego wyjęcie.

4.JPG

Odkręcamy jeden wkręt (czerwony śrubokręt wskazuje, gdzie on się znajduje), wyjmujemy wtyczkę z kablami zasilającymi, okręcamy cały wentylator w kierunku wskazanym żółtą styrzałką i wyciągamy go do dołu.

5.JPG

Oto i on...

6.JPG

Napisano

> Coś mi piszczy

Ładnie opisałeś rozbiórke wiatraka, ale chyba zabrakło Ci dalszej dociekliwości w unicestwieniu świerszcza.

Mam nadzieję że usunąłeś te wszystkie zaschnięte liście z wiatraka. Mogły one też wydawać jakieś dźwięki .

Moim zdaniem należy przesmarować tulejki w których "chodzi' ośka wirnika.

W moim przypadku zastosowałem legendarny i niezawodny krem Nivea

mikolaj.gif

Napisano
  • Autor

> Mam nadzieję że usunąłeś te wszystkie zaschnięte liście z wiatraka.

> Mogły one też wydawać jakieś dźwięki .

> Moim zdaniem należy przesmarować tulejki w których "chodzi' ośka

> wirnika.

> W moim przypadku zastosowałem legendarny i niezawodny krem Nivea

Zdjąłem wirnik, wyczyśiłem wszystko i kapnąłem olejem w okolicach obydwu łożysk.

Napisano
  • Autor

wszystko ladnie fajnie tylko po co rozkrecales to wszystko ? biglaugh.gif

wystarczy odkrecic mocowanie wiatraka jak na przedostatnim zdjeciu ... nie potrzeba demontowac reszty panie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> wszystko ladnie fajnie tylko po co rozkrecales to wszystko ?

hmm.gif qu.... To przez pogodę palacz.gif

Napisano
  • Autor

> qu.... To przez pogodę

hehe

Napisano

Troche se nadłożyłeś roboty hahaha.gif nevermind, zakładając że wszystko przesmarowałeś może być krzywa ośka niestety.

Napisano

Dokładnie ten sam objaw dotknął mojej padaki !

Wszystko zrobiłeś ok i ładne fotostory z tego wyszło.

U mnie problemem były liście w wiatraku. Jak chwyciły go łopatki wirnika to piszczało. Ja wyczyściłem z liści, przedmuchałem powietrzem i WD40 na maxa.

PS. Obecne liscie świadczą, że chyba masz 0 filtra przeciwpyłkowego. Dlatego po założeniu wiatraka może znowu cos tam wpadło. Odkręć i zobacz - wyczyść i załóż coć w rodzaju filtra - na smietniku piszą co i jak.

Powinno działać

Napisano
  • Autor

> PS. Obecne liscie świadczą, że chyba masz 0 filtra przeciwpyłkowego.

Ano nie mam, i nie chce mi się zakładać... Ale już jest po problemie. Chyba olej się rozszedł i już jest cichutko, trzeba było tylko pozwolić działać naturze smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.