Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 6 2.0 02-08 i Lancer 03-07 2.0 jak u nich z LPG?

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem zainteresowany zmianą auta na wiosnę, które spełniałoby szereg moich wymagań jako miłośnika aut, co pewnie Was nie zdziwi. Faworytów niestety mam wielu i ciężko mi się zdecydować ponieważ nie jestem ani miłośnikiem żadnej marki ani zagorzałym przeciwnikiem. Dla mnie liczy się konkretny model a nie producent. Wśród mich faworytów są 2 auta wymienione na wstępie. Chciałbym zapytać Was jak te auta tolerują LPG. Z tego co wiem Lancer daje radę nie wiem jak nowocześniejsza silnikowo mazda. Muszę mieć ekonomiczne auto a na diesla się nie zdecyduję. Poza tym mam dobre doświadczenia z gazem. Reasumując jak na wstępie-pytanie o lpg oraz o inne informacje na temat ww modeli.

Napisano

> Witam, jestem zainteresowany zmianą auta na wiosnę, które spełniałoby szereg moich wymagań jako

> miłośnika aut, co pewnie Was nie zdziwi. Faworytów niestety mam wielu i ciężko mi się

> zdecydować ponieważ nie jestem ani miłośnikiem żadnej marki ani zagorzałym przeciwnikiem. Dla

> mnie liczy się konkretny model a nie producent. Wśród mich faworytów są 2 auta wymienione na

> wstępie. Chciałbym zapytać Was jak te auta tolerują LPG. Z tego co wiem Lancer daje radę nie

> wiem jak nowocześniejsza silnikowo mazda. Muszę mieć ekonomiczne auto a na diesla się nie

> zdecyduję. Poza tym mam dobre doświadczenia z gazem. Reasumując jak na wstępie-pytanie o lpg

> oraz o inne informacje na temat ww modeli.

Zapraszam tutaj dowiesz się więcej o Lancerniku

http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=14&sid=969399d41fd2db2658749bf40ac3696a

Generalnie gaz toleruje bardzo dobrze.

Napisano

Co do mazdy część mechaników nie poleca gazu do tego auta bo ma regulowane płytkami i pocienione zawory. Ogólnie to ten sam silnik co w mondeo i focusie. Ja mam własnie taką mazdę na LPG, przejechałem ok. 50 tys km na gazie i jak na razie nic się nie dzieje jeździ bardzo dobrze, nie czuć spadku mocy, spalanie średnie ok. 9 l. Instalacja BRC z lubryfikacją.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.