Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zablokowany zamek vw polo 2004 r !!!! pomocy!!!!

Featured Replies

Napisano

witam. otóż mam taki problem. jakies 3 tygodnie temu zaciol mi sie zamek drzwi przednich pasażera. poczatkowo myslalem ze cos przymarzlo i trzeba czekac na odwilz. jednak odwilz przyszla i nic. a problem polega na tym iz zamek dziala mozna wlozyc kluczyk i przekreci wyskakuje bolec centralny tez otwiera i zamyka tzn. bolec podskakuje i sie chowa jednakze kiedy pociagne za klamke lub za ta klamke od wewnatrz dzwi sie nie otwieraja!!!!! tak wiec zdemontowalem tapicerke drzwi tzw boczek i dostałem sie do zamka jednak nie moge go odblokowac. nie mozna odblokowac rygla. prawdopodobnie spadla jakas sprezynka bo takowa tam widac ktora nie jest do niczego zbytnio zapieta. prosze o pomoc jak otworzyc te drzwi by mozna bylo wyciagnac zamek naprawic go lub wymienic na nowy. prosze o wszelakiego rodzaju porady lub zdjecia lub jakis manual.

z góry wszystkim dziekuje!!!! i stawiam browar za pomoc smile.gif

ponizej wstawiam zdjecia zamka moze ktos obrazowo podpowie za co pociagnac lub cos takiego:)

http://www.fotoload.pl/index.php?id=f30ba528df70b1839a08a5d355a8ad9f818

i druga strona

http://www.fotoload.pl/index.php?id=74fec468af688357c7b8015ec65c5878680

Napisano

> witam. otóż mam taki problem. jakies 3 tygodnie temu zaciol mi sie zamek drzwi przednich pasażera.

> poczatkowo myslalem ze cos przymarzlo i trzeba czekac na odwilz. jednak odwilz przyszla i nic.

> a problem polega na tym iz zamek dziala mozna wlozyc kluczyk i przekreci wyskakuje bolec

> centralny tez otwiera i zamyka tzn. bolec podskakuje i sie chowa jednakze kiedy pociagne za

> klamke lub za ta klamke od wewnatrz dzwi sie nie otwieraja!!!!! tak wiec zdemontowalem

> tapicerke drzwi tzw boczek i dostałem sie do zamka jednak nie moge go odblokowac. nie mozna

> odblokowac rygla. prawdopodobnie spadla jakas sprezynka bo takowa tam widac ktora nie jest do

> niczego zbytnio zapieta. prosze o pomoc jak otworzyc te drzwi by mozna bylo wyciagnac zamek

> naprawic go lub wymienic na nowy. prosze o wszelakiego rodzaju porady lub zdjecia lub jakis

> manual.

> z góry wszystkim dziekuje!!!! i stawiam browar za pomoc

Mojemu bratu w Polo też tak kiedyś się zablokowały drzwi. Rozmontowaliśmy całe i nic. Przyjechał znajomy, wsiadł do samochodu, przywalił z całej siły od środka w drzwi i się otworzyły. Nic się nie uszkodziło.

Napisano
  • Autor

problem rozwiazany drzwi otwrte.

zamykam temat.

Napisano

> problem rozwiazany drzwi otwrte.

> zamykam temat.

Jakim sposobem? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jakim sposobem?

poprzez pociaganie wszelakich mozliwych dzwigienek plus podwazanie zamka na ryglu srubokretem.

Napisano

> poprzez pociaganie wszelakich mozliwych dzwigienek plus podwazanie zamka na ryglu srubokretem.

Walczyłem z podobnym problemem w sobotę. U mnie "spuchł" ten jezyczek w zamku powleczony jakimś plastikiem czy gumą niewiem.gif i mimo ciagniecia za klamkę nie odbijał zamek. Pomogło naciskanie na przycisk otwierania zamka na drzwiach kierowcy z jednoczesnym energicznym szarpnięciem drzwi. Po kilku próbach zamek sie poddawał i otwierał wink.gif Swoją drogą zadziwia mnie ilość beznadziejnych, awaryjnych rozwiązań w vw. Dobrze że chociaż części są łatwodostępne i dość tanie, ale marne to pocieszenie ogólnie. Naprawiłem zamek drzwi pasażera a dzisiaj zaczął świrować zamek bagażnika angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.