Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oświetlenie tablicy

Featured Replies

Napisano

bo zgłupiałem trochę niewiem.gif

Nie świeci mi tablica z tyłu (tzn. jej oświetlenie bo sama tablica to chyba mało komu świeci zlosnik.gif ). Otworzyłem, żarówki spalone w obu lampkach to wymieniłem i... dalej nie świecą.

Zacząłem szukać w instrukcji ale ta nie przewiduje bezpiecznika od oświetlenia tablicy ani w skrzynce w silniku ani w bagażniku. Sprawdziłem 3 razy ale może diabeł ogonem przykrył pad.gif

To co odpowiada za oświetlenie tablicy rejestracyjnej? niewiem.gif

Astra H, rocznik 2005, Z17DTH, kombi grinser006.gif

Napisano

Nie pomogę w temacie ale żeby ułatwić innym pomoc sobie podaj jakie auto, nadwozie... wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nie pomogę w temacie ale żeby ułatwić innym pomoc sobie podaj jakie auto, nadwozie...

Spamer grinser006.gif w profilu jest 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Spamer w profilu jest

wiem, że jest

ale szybciej jest pomóc gdy odrazu widać o jakie auto chodzi i nie trzeba szukać,

ja tylko chciałem pomóc ty rób co chcesz wink.gif

Napisano
  • Autor

> wiem, że jest

> ale szybciej jest pomóc gdy odrazu widać o jakie auto chodzi i nie trzeba szukać,

> ja tylko chciałem pomóc ty rób co chcesz

W sumie masz rację ok.gif Uzupełniłem pierwszy post i dziękuję za sugestię bow.gif

Napisano

> Otworzyłem, żarówki spalone w obu lampkach to wymieniłem i... dalej nie świecą.

Najpierw to sprawdz czy masz napiecie na stykach. Jesli jest napiecie i nie swieci, to moga byc styki zasniedziale i trzeba je przeczyscic.

Napisano
  • Autor

> Najpierw to sprawdz czy masz napiecie na stykach. Jesli jest napiecie i nie swieci, to moga byc

> styki zasniedziale i trzeba je przeczyscic.

A widzisz dobry człowieku ok.gifbow.gif

Wymieniałem żarówki wieczorem i jedyne co byłem w stanie zobaczyć to to, że nie świecą. Faktycznie styki zielone były. Teraz jest już ładnie.

Pytanie jeszcze poza konkursem. To normalne, że podświetlenie tablicy jest włączone również bez włączonych świateł ale przy otwartym bagażniku? Bo mi się zapala jak otwieram bagażnik i gaśnie jak zamykam hmm.gif

Napisano

> Pytanie jeszcze poza konkursem. To normalne, że podświetlenie tablicy jest włączone również bez

> włączonych świateł ale przy otwartym bagażniku? Bo mi się zapala jak otwieram bagażnik i

> gaśnie jak zamykam

Normalne. Powinno się zapalać nawet jak otworzysz auto z pilota ( centralny ). Przynajmniej tak jest u mojego ojca w H.

Napisano

mysle ze jednak gdzies bezpiecznik bedzie ... bo to jest dosc wilgotne miejsce...i o zwarcie nie trudno... a nie wyciagneles przypadkiem za daleko kabla tego od swiatelek ... bo on tam pozniej na wcisk sie laczy z instalacja co jest puszczona - chyba od gory idzie. Rok temu to przerabialem jak mi sie(a raczej jak ja ) otwieranie tylnej klapy zepsulo.

Napisano
  • Autor

> Normalne. Powinno się zapalać nawet jak otworzysz auto z pilota ( centralny ). Przynajmniej tak

> jest u mojego ojca w H.

Potwierdzam. Zapala się jak się zapala oświetlenie wnętrza.

Napisano
  • Autor

> mysle ze jednak gdzies bezpiecznik bedzie ... bo to jest dosc wilgotne miejsce...i o zwarcie nie

> trudno...

No właśnie chyba nie ma biglaugh.gif Lampki z jednej strony zapalane są przez sterownik świateł, z drugiej strony przez oświetlenie wnętrza. Tak jak patrzę na schematy to chyba wpięte są na tablicy w bagażniku pod jakiś przekaźnik. Lampki są szczelne więc wilgoć raczej nie powinna im zaszkodzić. Jak wcześniej napisałem po oczyszczeniu styków w gniazdach żarówek świeci biglaugh.gif

Napisano

> No właśnie chyba nie ma Lampki z jednej strony zapalane są przez sterownik świateł, z drugiej

> strony przez oświetlenie wnętrza. Tak jak patrzę na schematy to chyba wpięte są na tablicy w

> bagażniku pod przekaźnik jakiś przekaźnik.

hmm.gif czyli co zwarcie i sie sterownik/przekaznik pali? grinser006.gif

> Lampki są szczelne więc wilgoć raczej nie powinna

> im zaszkodzić.

E tam szczelne ... grinser006.gif ja z ta cala listwa walczylem i pare razy ja zdejmowalem i o szczelnosci to tam nie ma mowy wink.gif trudne warunki tam panuja bo za kazdym razem jak to zdejmowalem to cale mokre te obudowy byly ... a to ze lampki sa montowane na gumie to troche pomaga .... ale hermetycznej szczelnosci nie ma wink.gif

>Jak wcześniej napisałem po oczyszczeniu styków w gniazdach żarówek świeci

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.