Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co zrobić przed zagazowaniem

Featured Replies

Napisano

Noszę icon_eek.gif się z zamiarem zagazowania mojego SC 1.1 SPI 99r. 100 kkm. Doradźcie mi proszę blagam.gif czy powinienem zrobić jakiś dogłębniejsze przegląd silnika by się nie okazało że po paru km mi coś wysiądzie. Niektórzy straszą powypalanymi tłokami itp panic.gif.

Jaki sterownik najbardziej polecacie?

Napisano

Gazowałem swoje sc z podobnymi obawami przy 107kkm, teraz jest ponad 150kkm, bingo M z parownikiem lovato sprawują się bez zarzutu ok.gif

Napisano

naprawic usterki. jesli saomchod poszarpuje i zalozysz gaz, to nigdy nie bedziesz pozniej pewny czy to wina gazu czy benzyny.

nie naprawisz teraz, a zalozysz gaz, to gazownik jakos wystroi do szarpiacego samochodu. naprawisz kiedys wkoncu to szarpanie i sieokaze, ze gaz znowu trzeba ustawiac.

samochod musi byc sprawny. jesli zbliza sie czas wymiany swiec i przewodow, to lepiej zrobic to przed zalozeniem gazu. ok.gif

Napisano

> naprawic usterki. jesli saomchod poszarpuje i zalozysz gaz, to nigdy nie bedziesz pozniej pewny czy

> to wina gazu czy benzyny.

> nie naprawisz teraz, a zalozysz gaz, to gazownik jakos wystroi do szarpiacego samochodu. naprawisz

> kiedys wkoncu to szarpanie i sieokaze, ze gaz znowu trzeba ustawiac.

> samochod musi byc sprawny. jesli zbliza sie czas wymiany swiec i przewodow, to lepiej zrobic to

> przed zalozeniem gazu.

Dokładnie tak jak kolega to ujął. Ja wymieniłem do tego olej bo tak akurat trafiło z km.

Ale generalnie benzynka musi chodzić idealnie ( świece, przewody, filtr powietrza, ew. luz zaworów ). Będzie wtedy łatwiej dostroić świeżo zamontowany gaz.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie tak jak kolega to ujął. Ja wymieniłem do tego olej bo tak akurat trafiło z km.

> Ale generalnie benzynka musi chodzić idealnie ( świece, przewody, filtr powietrza, ew. luz zaworów

> ). Będzie wtedy łatwiej dostroić świeżo zamontowany gaz.

no wlasnie zastanawialek sie jak to z tymi luzami zrobic. myslalem jeszcze o sprawdzeniu kompresji i podpieciu pod kompa zeby wszystko banglalo. Czy moze cos jeszcze???

Napisano

czy jest sens aby zatankować shell power racing przed gazowaniem?

Napisano

Nie ma znaczenia co zatankujesz (chociaż ja bym nalał to co zwykle), chodzi o to aby silnik działał bez zarzutu.

Będzie szybciej, prościej i bez nerwów.

Napisano

zacząć liczyć oszczędności smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.